— Det går alltid en og annen båt på her om sommeren, sier en nabo i nærheten av der fritidsbåten gikk på skjæret i helgen.

- Med «fullt sug»

Som bt.no skrev lørdag, var de tre guttene om bord på vei hjem med sin nye fritidsbåt natt til lørdag. Plutselig sto de hjelpeløst fast i nattemørke og vind - plantet oppå et skjær.

Naboen sier til bt.no at det ikke er trygt å gå der som guttene gikk.— Det er flere skjær som er grunne.

— Dette er et sund der den ene halvparten er ryddig, uten skjær, mens den andre halvdelen er uryddig. Der bør man egentlig bare holde seg unna. Men ikke alle gjør det. Om sommeren går speedbåter og vannjeter med «fullt sug» gjennom der, sier han.

Sundet grenser ifølge naboen rett opp mot en brygge med fritidsbåter - og folk som bader.

Vekket av rusing

Naboene våknet natt til lørdag av høye lyder da de i båten ruste båtmotoren. De gikk til stuevinduet og fikk se båten på skjæret.

— Guttene prøvde å få båten av på egen hånd, uten å klare det. Vi ringte også politiet, men de visste da allerede om havariet.

Spesialbåt

Lørdag kveld kom spesialbåten «Tørris» fra Os til havaristedet utenfor Våge. Den kraftige spesialbåten, med tre skrog, fikk løftet fritidsbåten av skjæret.

Naboen som bt.no snakker med, har sett at det er stor debatt på Facebook om båten som gikk på skjæret. Selv har han liten tro på et forslag om å sette opp stake.

— Det ville bare føre til at folk følte seg trygge på farvannet, at flere vil kjøre der, og at de vil kjøre fortere. Det beste er å gå i leden, og forholde seg til at kartet viser uryddig farvann, mener han.

REDNINGSSKØYTE: Her ligger båten, med redningsskøyten som kom til på vei ut sundet i bakgrunnen.
PRIVAT