Under Nye Nygårdsbro er det ledig plass. Fin, hvit grus er lagt på en flekk mellom rundkjøring, vei og Bybane. Det står ingen skilt om verken parkering eller forbud.

Her har flere biler funnet noe så sjeldent som lovlig og gratis parkering, sentralt i Bergen.

Bryter ingen regler

— Vi har ikke tenkt på at noen skulle finne på å parkere her, sier overingeniør i Vegvesenet Tore Bergundhaugen, etter at bt.no gjør ham oppmerksom på saken.

Men har du en bil du ikke vet hvor du skal gjøre av, kan du trygt sette den fra deg under broen. Parkeringen bryter ikke trafikkreglene, ifølge Bergundhaugen. Området er definert som «utenfor vei» og fortau er det heller ikke.

Skal bli forbudt

Tidligere sto et skilt som fortalte at parkering var lovlig etter avtale. Men etter utbyggingen i forbindelse med Bybanen, ble dette forandret på. Området skulle være åpent og fikk den hvite grusen lagt utover.

Men hvor lenge var den bilkjørende Adam i Paradis? Nå skal Vegvesen, politi og parkeringsmyndigheter se med strenge øyne på smutthullet under Nye Nygårdsbro.

— Det er ikke planlagt for inn- og utkjøring til området. Det kan oppstå farlige situasjoner i den forbindelse, sier Bergundhaugen.

Han mener også at det ikke skal stå fullt av biler på et offentlig areal som ikke er tiltenkt parkering.

Synspunkter på parkering i byen? Si din mening i feltet under.