— Det finnes ikke ord for hvor tragisk dette er. Det er helt forferdelig, og det oppleves helt meningsløst at to unge personer blir revet bort fra livet på denne måten, sier ordfører i Lindås, Astrid Aarhus Byrknes.

Var fra Nordhordland

Politiet fikk melding om ulykken på E39 ved Ostereidet i Nordhordland klokken 14.51. Politi, brannvesen og ambulanse rykket straks ut til det som skulle vise seg å være dagens andre dødsulykke i Hordaland.

Personbilen var så knust at det lenge var uklart hvor mange som hadde omkommet. Det ble først klart ved 17.15-tiden.

— To unge kvinner på 16 og 18 år omkom i ulykken. De var søstre. Begge var hjemmehørende i Nordhordland, bekrefter lensmann Einar Vatne i Lindås og Meland overfor bt.no.

Han ønsker ikke å si hvilken kommune de var fra, fordi alle pårørende ennå ikke var varslet fredag kveld.

Først lørdag formiddag vil Vatne kunne gi flere opplysninger om de omkomne.

Veien var saltet

- Hvordan skjedde ulykken?

— Bilen med ungdommene var på vei fra nordover fra Knarvik. I en slak kurve før Ostereidet fikk de sleng på bilen, som kom bort i rekkverket. Deretter snurret bilen rundt og traff en trailer som kom i motsatt retning. Personbilen ble fullstendig smadret.

- Hvordan var føreforholdene?

— Det hadde snødd og veien var saltet, men det blir fort sleipt under slike forhold som i dag, sier Vatne.

- Er ulykkesårsaken glatt vei?

— Ja, det er åpenbart.

Også fra vitner på ulykkesstedet fikk bt.no opplyst at det var svært glatt på ulykkesstedet.

— Det står en strøbil blant de første bilene i køen på stedet, opplyste en person vi snakket med etter ulykken.

Vedkommende mener underkjølt regn kan være skyld i det glatte føret.

- Forferdelig

  • Dette er forferdelig trist. To unge kvinner omkom i ulykken. De fikk snurr på bilen og traff et vogntog i snuten. Begge døde momentant, sier Nils Medaas, øverste befal i Lindås og Meland brannvern til bt.no.

Medaas opplyser at vogntoget la seg så langt ut til siden som mulig for å unngå kollisjonen. Likevel var ikke sammenstøtet til å unngå.

— Det har vært en veldig tung uke for distriktet. Torsdag morgen hadde vi en stygg trafikkulykke på Flatøy der en kvinne ble alvorlig skadet. I dag døde to andre kvinner, sier Nils Medaas.