• Jeg ringte politiet og sa at vi er to vanskelige personer her.

Det kokte over for to sjåfører i sommervarmen i Bergen mandag ettermiddag.

En buss og en personbil ble stående overfor hverandre i beste Fleksnes-stil i Mindeveien sør for sentrum ved 17-tiden. Ingen av dem var til å rikke.

Begge parter ringte politiet

Til slutt kontaktet begge parter politiet. Personbilsjåføren anslår at det tok minst en halvtime før floken løste seg.

Operasjonsleder Preben Wallestad bekrefter at de ble tilkalt.— Patruljen ordnet det på stedet. Det er heldigvis ikke hver dag vi blir innblandet i slikt, ler han.

I mars i fjor havnet en annen Tide-sjåfør i bråk med en lastebilsjåfør i Lægdene. De sperret trafikken i en time til politiet grep inn.

Snakket ikke sammen

Personbilsjåføren kontaktet også bt.no mens situasjonen pågikk, men han ønsker ikke å stå frem med navn og bilde.

— Jeg sa til politiet at vi er to vanskelige personer her, meg og en bussjåfør. Jeg kunne rygget, men det var et prinsipp. Gaten er for smal, sier han.

Jeg sa til politiet at vi er to vanskelige personer her, meg og en bussjåfør. Jeg kunne rygget, men det var et prinsipp. Personbilsjåføren

Vi ble med til stedet der krangelen oppsto. De to hovedpersonene snakket ikke sammen, og vekslet knapt ett blikk mens køene bak vokste og vokste.

- Hvorfor ville du ikke bruke fortauet?

— Ikke med disse felgene. Jeg kjenner andre som har fått ødelagt dem, sier han og peker på lavprofildekkene.

Til slutt tok han til fornuft og rygget.

— Jeg hadde fått frem poenget mitt. Kall meg gjerne vanskelig, men det er mange andre som gjør det samme på dette stedet, sier han.

Klandrer ikke bussjåføren

Kommunikasjonsleder Kaare Enæs i Tide sier at de ikke vil kritisere sjåføren.

— Dette førte dessverre til forsinkelser på to busser, men vi kan ikke klandre sjåføren ut fra de opplysningene vi har. Det hadde ikke vært unaturlig at vedkommende i det minste kjøretøyet rygget. Det er mer utfordrende å rygge en buss. Det sto også biler bak, sier Enæs til bt.no.

Problemene oppsto i høst da bussrutene i Bergen ble lagt om. Da fikk nummer 10 Wergeland ny trasé, og i det siste skal det ha vært flere konfrontasjoner mellom buss og bil på stedet.

— Nå går den faste ruten ned en smal vei, der det ikke er plass til to kjøretøy. Når bussen kommer, må bilene enten rygge ned hele den smale bakken, eller kjøre opp på det over to meter brede fortauet. Vi som trafikkerer strekningen daglig føler at vi blir forulempet, da bussjåførene viser særdeles lite hensyn og smidighet. Senest sist uke var det en dame som måtte ha hjelp til å rygge ned da bussen ikke ville vike, sier personbilsjåføren.

Mannen understreker at han har vært bussjåfør selv.

— Jeg skjønner at det er vanskelig for dem når det er så trangt her, men som bussjåfør må man være smidig. Du kjører rundt med firmaets logo, sier han.

Krevende område

Kommunikasjonsleder Enæs i Tide sier at de ikke har fått meldinger om spesielle problemer i området.

— Det har ikke vært rapportert noe tilsvarende i senere tid, men dette er et krevende område. Det er ikke passeringsmuligheter på stedet, og det er utfordringer med parkerte biler, sier han.

Trafikktips? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

HER SKJEDDE DET: Når bussene kommer rundt svingen og personbilene oppover i Mindeveien, skjærer det seg ofte.
OLE VALAKER
KLAGER PÅ SMAL VEI: Personbilsjåføren ble med bt.no tilbake til stedet der han og bussjåføren havnet i klinsj. Flere 10-busser til Wergeland passerer punktet hver time.
OLE VALAKER
KART: Det blå flagget viser hvor episoden inntraff
GOOGLE MAP