Det vil si: Særlig mystisk var det vel egentlig ikke. For ballongene er det synlige trekkplasteret for en storstilt opplevelsestur i området utover dagen. Bak familiearrangementet står Bergen kommune og en rekke bedrifter og organisasjoner i området. Og alle vil utover dagen vise frem en fargerik og morgendagens bydel, som det heter i programmet.

Gjennom en bydelsvandringen, som man kan bruke hele dagen på, er det nemlig lagt inn en rekke spennende poster, der små og store kan få med seg spennende opplevelser. Og hvert sted man bør stoppe på underveis, er merket med en svær ballong på himmelen festet med en line til bakken.

Ballongene henger så høyt at de er godt synlige over et stort område. Den høyeste er sendt til himmels på Strandafjellet øverst på Løvstakken, der det skal tennes varder ut på kvelden som en avslutning på opplevelsesdagen. Men ellers er det ballonger og opplevelser blant annet i Grieghallen, Nygårdsparken, ved Høyteknologisenteret, Solheimsviken og på Ny-Krohnborg skole, der ordfører Herman Friele er på plass til internasjonal bydelsfest med både dans og underholdning lørdag ettermiddag. På programmet stor også gjenåpning av Møregaten, som har fått en skikkelig oppgradering.

Rune Valderhaug
Rune Valderhaug
Rune Valderhaug