• Meningen er å utfordre treet og dets egenskaper, sier professor. I dag får Vågen en bro.

24 meter lang og 8,5 meter høy. Trebroen som torsdag kveld ble lagt over innerste del av Vågen, er det foreløpig siste stuntet fra Kunst— og Designhøgskolen i Bergen.

Håper det holder

— Hvert år utfordrer vi treet og hva det kan brukes til. Denne gangen har vi gått ut over det de profesjonelle mener materialet kan tåle. Vi får håpe det holder, sier professor Petter Bergerud ved Kunst- og designhøgskolen.

I tre uker har førsteårsstudentene på interiørarkitektlinjen snekret på broen som heises på plass over den innerste delen av Vågen fra Zachariasbryggen bryggesiden. Totalt har det gått med seks kilometer trevirke til kontruksjonen.

Kan spasere

- Er det meningen at folk skal gå på den?

— Ja, absolutt. Selv om vi her har dratt dimensjonene ned til det minimale, skal det gå an å spasere over. Vi kan ikke alltid være sikre på at det går slik vi tror, men vi har selvfølgelig hatt profesjonelle til å vurdere byggverket. Samtidig som grensene strekkes for hva de mener er mulig. Broen skal stå i noen uker til inspirasjon for andre og vise i dette tilfellet hva tre kan benyttes til, sier Petter Bergerud.