Fredag pågrep politiet en mann i 40-årene, siktet for å ha plaget folk i Os over lengre tid.

I avhør har mannen innrømmet å være den såkalte kikkeren.

— Han skal ha kikket på folk i det aktuelle området og har hatt en litt spesiell atferd, sier politiadvokat Ørjan Ogne.

Ifølge Midtsiden.no, har politiet ventet flere måneder før de fredag rykket ut for å sikre spor hos et av kikkerens ofre. Da fant de ingen spor.

Rykket ut for å sikre spor

En kvinne som ble utsatt for kikkeren i fjor høst, varslet nemlig Midtsiden.no om at hun trodde det fortsatt var fingeravtrykk etter kikkeren ved vinduet hennes. Hun hadde ikke vasket vinduet etter kikkerepisoden, og sier at vinduet er godt skjermet fra vær og vind.

— Politiet burde sikkert tatt seg en tur opp til meg, for de var aldri her og det var tydelige fingermerker etter kikkeren etter at han stakk fra stedet, sier hun til Midtsiden.no.

Da politiet fikk vite dette, rykket de raskt ut for å sikre eventuelle spor.

En av åstedsgranskerne gikk løs på vinduet og karmen med pensel og pulver fredag ettermiddag. Men fant ingenting. Det som kunne se ut som fingeravtrykk, var det ikke.

— Her er det bare merker etter vær og vind, men ingen fingeravtrykk, sa politibetjenten.

Sjekkes opp mot drapet

Den pågrepne mannen som innrømmer å være kikkeren, satt i avhør på Bergen sentrum politistasjon fredag ettermiddag.

— Det er naturlig at han også blir sjekket opp mot drapet, men her og nå har vi ingenting som knytter ham opp mot drapet, sier sier politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt til NRK.

Mannen innrømmet skyld for det han var siktet for.

— Han er kun siktet for forholdene i den såkalte kikkersaken. I avhør har han forklart at han er denne kikkeren, sier Onarheim.

VENTET LENGE: Ifølge Midtsiden.no, har politiet ventet flere måneder før de fredag rykket ut for å sikre spor hos et av kikkerens ofre.
ANDRIS HAMRE, MIDTSIDEN.NO