Per tirsdag 25. desember er ingen vann i Begren trygge, det melder Grønn Etat

På grunn av en mild værsituasjon som gjør at overvann samles på isflatene og isens egenskaper endrer seg fort, advarer kommunene mot å ferde på isen.

Isfisket på utryggt vann

I forrige uke fikk bt.no inn flere meldinger om folk som beveget seg på utrygge vann. Politiet la også ut en melding på twitter om observasjonen:

@Hordalandpoliti: «Nordåsvannet: Flere forbipasserende bilister melder om folk som beveger seg på sjøisen på Nordåsvannet. Politiet på vei til stedet.»10 minutter etter ankom to betjenter Nordåsvannet mellom Fana Roklubb og Gamlehaugen, og fant to østeuropeiske isfiskere midt ute på isen. Disse ble geleidet til trygt til land, og ble formant på stedet, forteller operasjonsleder Morten Kronen ved Hordaland politidistrikt.

— Isen på Nordåsvannet er ikke trygg lenger, og folk må ta ansvar og la være å gå utpå. De må respektere at det ikke er satt opp skilting som sier at isen er trygg. Det har vært stigende temperaturer de siste dagene, og is på sjøvann skal man være ekstra forsiktig med, avslutter Kronen.

UTRYGT: Isen på Nordåsvannet er ikke lenger trygg.
RONALD HOLE