— Vi så denne lille, søte delfinen i vågen på Torsvik i Øygarden i helgen. Den lekte seg i sjøen ved landstedet vårt. Den var der både lørdag og søndag, sier Lene Olsen til bt.no.

Hun tok bilder av delfinen fra land.

Gullflankedelfin

— Den var helt nær oss, men det er ganske dypt der og mye fisk. En gutt i båt kjørte helt inntil delfinen, forteller Olsen.

— Du er sikker på at det ikke er en nise?

— Ja, vi har sett både nise og spekkhogger her ute før, men aldri delfiner. Jeg følte nesten at den var litt bortkommen. at den var kommet bort fra flokken sin.

Er det virkelig en delfin. Her må det en ekspert på sjøpattedyr til.

— Ja, det er helt klart en delfin. Det en gullflankedelfin, sier avdelingsingeniør Kjell-Arne Fagerheim, faggruppe sjøpattedyr, ved Havforskningsinstituttet i Bergen.

Sjelden gjest

- Er det vanlig med delfiner her?

— Nei, det er ikke delfiner fast i våre farvann. Sporadisk får vi besøk av en eller to delfiner som synes det er greit å komme på besøk her langt mot nord. Normalt er de flokkdyr som er i sørligere farvann, sier Fagerheim.

- Er dette en unge som har forvillet seg vekk fra flokken?

— Nei, dette er en kraftig plugg. På bildet ser det ut som et voksent dyr.

Gullflankedelfinen er en tannhval. I voksen størrelse blir den mellom 2,5 meter og 2,8 meter lang, og veier om lag 150 kilo. Ved fødselen er de mellom 80 og 100 centimeter lange.

Her kan du lese mer om hvaler i Nordsjøen.

Har du sett noe artig i sjøen? Fortell oss!