Nå har Hordaland statsadvokatembeter tatt ut tiltale mot en 43 år gammel tysk statsborger og en 45 år gammel polsk statsborger.

Om morgenen 26. august i fjor ble 43-åringen stanset på tollstasjonen på Svinesund. Tollerne undersøkte bilen og fant 19,6 kilo amfetamin skjult i bilens hjulbrønn.

Tatt om kvelden

Kureren ble pågrepet og telefonen kontrollert. Ifølge politiet viste den at det var ringt til et telefonnummer som ble sporet til Bergen, nærmere bestemt Bergen lufthavn Flesland.

Klokken 23.55 ble 45-åringen pågrepet i avgangshallen. Han hadde reist til Bergen samme dag med fly fra Krakow i Polen, og politiet mener han ventet på kureren for å motta stoffet.

Flere tekstmeldinger

Politiet sitter på tekstmeldinger mellom de to tiltalte mennene.

«Håper denne jobben vil gå i boks. Hvem er ansvarlig? Du eller investoren?», skal kureren ha skrevet til mannen på Flesland.

Han skal ha svart: «Jeg har snakket med investoren. Han sier du vil få betaling når du kommer tilbake fra nord.»

Vil inndra bilen

«Amfetaminen skulle i utgangspunktet transporteres videre til Bergen», heter det i tiltalen.

I den heter det at det kan bli aktuelt å be om inndragning av Audien, fire mobiltelefoner, ti sim-kort, seks engangshansker og en rull 120 liters plastposer.

Det har ikke lyktes BT å få kommentar fra statsadvokat Benedicte Hortdnes som har signert tiltalen.

Etter at 45-åringen ble pågrepet på Flesland ble han fremstilt for varetektsfengsling. I det andre fengslingsmøtet nektet han straffskyld. Han har siden sitter fengslet.

Også kureren sitter fengslet.