Bilen bråbremset, etterlot seg kullsvarte bremsespor, dundret opp i en jordvoll, før den rullet tilbake og la seg godt til på siden. Den dramatiske bilturen på Kvamskogen kunne endt på verste vis. Utrolig nok kunne de tre involverte ungdommene krype helskinnet ut av bilen.

— Etter det vi har fått opplyst kom de fra med lettere skader, forteller Arne Rikstad, vaktkommandør ved 110-sentralen i Hordland.

Knust frontrute

BT har snakket med flere øyenvitener på stedet. De forteller at det så svært stygt ut. Frontruten var knust. Skiltet var revet av. Det rant flytende væske og kom ut røyk fra bilen. I begynnelsen fryktet en at bilen ville ta fyr, men det skjedde ikke. Det var kun spylervæske som hadde rent ut.

— Det er bare giseflaks som gjør at dette har gått bra, sier Agnar Nordheim.

Han kom til ulykkesstedet kort tid etter hendelsen og snakket med de som satt i bilen - to gutter og en jente - alle tre trolig i tidlig 20-årene.

— Jeg prøvde åspørre dem om hva som hadde skjedd? De svarte at de hadde kommet rundt svingen og såhadde bakhjulet sluppet taket, sier Nordheim, som selv ikke er i tvil om hva som har skjedd.

— Her har det vært fart inne i bildet. Du får ikke 70-80 meter bremsespor av å kjøre 80 kilometer i timen.

Hendelsen skjedde ved Mødalen på kvamskogen, noen hundre meter fra NAF-bygget. De tre ungdommene kom kjørende i retning fra Bergen.

Ambulanse kom først til stedet, deretter brannvesenet, som påtok seg oppgaven med å dirigere trafikken mens de ventet på politiet.

BT har ikke lykkes med å komme i kontakt med politiet.