100 bilister ble stoppet da de prøvde å ta en ulovlig venstresving ut på rampen mot Sotra onsdag. Egentlig skulle de fått bøter på 4200 kroner hver, men politiet lot dem slippe.

— Denne gangen var det bare en advarsel, men politiet kommer til å stå her flere ganger, og da er det ingen nåde, sier Remy Furevik, avdelingsingeniør i Statens vegvesen.

- Vi er lei

I nesten to timer onsdag ettermiddag sto to politibetjenter og Furevik ved Storavatnet bussterminal. Over 100 biler ble stoppet da de signaliserte at de ville ta en forbudt venstresving mot Sotra.

— Det er et økende problem at folk tar denne ulovlige svingen. Dette fører til lengre køtid mot Sotra, og vi ønsker å se på løsninger som kan bidra til å redusere køtid mot Sotra. Dette kan være én løsning, sier Furevik.

Han forteller at politiet vil kontrollere krysset en rekke ganger fremover.

Kunne tatt flere

Furevik forteller at det ville vært flere som kjørte ulovlig hvis de ikke hadde hatt synlig politi på stedet.

— Det var en del som vegret seg for å ta svingen da de så politiet, sier han.

Avdelingsingeniøren tror det er et problem at folk ser at bilistene foran dem svinger til venstre, og derfor gjør det selv.

— Nå har vi hatt skilt oppe i to uker, og med jevnlige kontroller regner vi med at dette vil ta slutt.

Hindrer kollektivtrafikken

— De som tar denne ulovlige svingen medvirker til enda lengre køer mot Sotra. De hindrer også fremkomsten til kollektivtrafikken, sier han.

Furevik sier at veivesenet ønsker bilistene skal prøve å komme seg ut på riksveien hurtigere. Han anbefaler de som kommer fra Bjørgeveien og Loddefjorddalen til å følge veien ved Liavatnet ogflette inn mot Sotra så hurtig så mulig før innløpet til Lyderhorntunnelen.

— Da vil det bli bedre flyt i trafikken og kortere køtid for folk som skal til Sotra, sier han.