• Bilen sjanglet noe voldsomt, sier vitne.

Se video øverst i saken!

På vei hjem fra trening torsdag kveld skjønte 18 år gamle Marius Rongve og en kamerat at de måtte finne frem mobilkameraet.

Over en strekning på om lag 2,7 kilometer i Steinsviken i Fana (se kart under) kjørte de bak en sjanglende Opel.

— Jeg aner ikke hva han holdt på med. Det kunne gått riktig galt, sier Rongve til BT.

- Holdt på å krasje

Mannen bak rattet hadde tydelige problemer med å holde kjøretøyet i rett felt. På et tidspunkt var bilen farlig nær midtstripen og to møtende kjøretøy, to andre steder fikk den et ublidt møte med autovernet.

2,7 KILOMETER: Denne strekningen kjørte den vinglende bilen mens Rognve og kameraten lå bak. Bilen svingte av veien ved Feråsvegen like etter sørspissen av Nordåsvannet.
GOOGLE MAPS

Til slutt blinket sjåføren seg inn i en busslomme.Da kameratene kjørte forbi, mener Rongve at han så en mann som var alene i kjøretøyet. De anslår at han var i 40-årene.

Guttene meldte ikke fra til politiet.

— Det skulle vi kanskje ha gjort. Han kjørte i det minste sakte, sier Rongve.

Kan gå fri

Politiet har ikke sendt ut noen meldinger om promillekjøring i området i det aktuelle tidsrommet, og ingen har skrevet om hendelsen.

Det betyr at den mulige fyllekjøreren kan gå fri.

Operasjonsleder Ole Jakob Malmo i Hordaland politidistrikt henviser til det lokale lensmannskontoret når BT spør om han vil se videoen.

— Dette må meldes til Bergen Sør politistasjon som en sak mandag, slik at de kan etterforske det, sier Malmo.

Det lokale lensmannskontoret er stengt i helgene.

Senket farten

Marius Rongve og kameraten fulgte etter fra Steinsvikvegen fra Nordahl Grieg videregående skole ned mot Rimi Steinsviken sør for Bergen sentrum.

— Først så vi at han holdt på å gå rett i rekkverket. Så fulgte vi ham ned mot Rimi hvor han plutselig senket farten til 20 kilometer i timen, sier Rongve.

I området er det 60-sone.

— Han var godt utenfor hvitstripen i det ene øyeblikket, og i det neste lå han over midtstripen. Det så ut som han holdt på å krasje med en bil som kom imot, sier Rongve.

— Videre nedover så det ut som han skjerpet seg, helt til han bestemte seg for å stoppe ved å kjøre inn på busslommen på andre siden av veien, fortsetter Rongve.

Vet du noe om saken? Send SMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

I AUTOVERNET: På den ville ferden ned Steinsvikvegen var Opel-en i autovernet flere ganger.
MARIUS ROGNVE