Det moderne anlegget har offisiell åpning først om to uker, men allerede fredag ble bassenget brukt til Studentlekene Bergen Challenge sin svømmekonkurranse.

— Det var en utrolig flott opplevelse. Alle krav du kan stille til et svømmebasseng ble mer eller mindre oppfylt. Alt var strøkent, sier Håkon Eknes, medlem av Norges Handelshøyskole sin svømmeklubb (NHHI Svømming) og ansvarlig for svømmearrangementet.

VIL VOKSE:- Vi håper svømming under Bergen Challenge kan vokse mye frem til neste gang Studentlekene arrangeres, sier arrangementsansvarlig Håkon Eknes.
Katrine Svarstad/Bergen Challenge

Storstue for svømming

Robin Dale Oen synes det er topp at studentlekene fikk bruke arenaen til konkurranse allerede nå.

— Det er svært gledelig at så mange studenter får innsyn i dette flotte nasjonalanlegget vi har fått i Bergen. Om ikke mange dagene er åpningen, og resten av befolkningen får prøve anlegget, sier han.

Han håper at Studentlekene kan motivere og inspirere til økt fokus på svømming og svømmeglede.

— Det er sted for utvikling, samhold og glede, noe som nettopp er i fokus under studentlekene. Da er det svært naturlig at leken arrangeres i Norges storstue av en svømmehall, sier Oen.

Håper på flere deltakere

Over 2000 deltar i årets studentleker, men bare 39 av dem var med under fredagens svømmekonkurranse. Grenen har imidlertid ikke vært en del av lekene før nå.

KONKURRANSEKLAR: ADO arena åpner for publikum 24. oktober.
Rebekka Davidsen/Bergen Challenge

— Vi skulle selvsagt ønske det var flere og har i aller høyeste grad ambisjoner om å vokse. I lys av at vi har sporter med færre lag enn dette, så var det ikke så dårlig sånn sett, sier Eknes.

Studenter fra BSI Svømming, NHHI Svømming, NTNUI Svømming, OSI Svømming og Sjøkrigsskolen Valkyrien Idrettslag var alle i bassenget fredag.

På grunn av den lave deltakelsen, og bred spredning mellom kjønn og distanser, blir kun 50 meter fri for menn offisiell finale.

— Det er selvfølgelig synd. Men vi håper at vi har lagt et godt grunnlag for svømming fremover og at deltakelsen vil vokse til neste Bergen Challenge, sier Eknes.