• Det blir nok litt innevær, sier meteorologen.

Vinterferieuken er godt i gang i Hordaland, men finværet har så langt glimret med sitt fravær.

Tirsdag kan Vervarslinga på Vestlandet melde at det ikke ser ut til å bli noen bedring for resten av uken. Og snart blir det storm.

Verre utover i uken

— Det starter med noen regnbyger allerede tirsdag ettermiddag, med snø over 300-500 meters høyde, forteller statsmeteorolog Trond Thorsteinsson.

Bygeværet vil holde frem deler av onsdag, uten at man kan vente seg de helt store nedbørsmengdene.

Vinden vil på sin side dreie over på vest og øke på, og onsdag komme opp i stiv kuling enkelte steder i løpet av kvelden.

Storm og mye nedbør

Det er likevel lite sammenlignet med hva man kan vente seg torsdag.

— Da vil det komme ganske kraftig vind, og man vil komme opp i full storm enkelte steder i Hordaland og Sogn og Fjordane, sier Thorsteinsson.

Ifølge statsmeteorologen vil vindstyrken holde seg hele dagen. I tillegg kan man vente seg forholdsvis store nedbørsmengder.

— Det blir nok litt innevær på torsdag. Vi får i tillegg til vinden opp imot 35 millimeter nedbør i Hordaland og Sogn og Fjordane. Lokalt kan det nok komme litt mer, og snøgrensen trekker seg opp til 500-700 meter, forteller Thorsteinsson.

Bedre i helgen

Også inn mot helgen vil det i grove trekk bli vått, og snøgrensen vil igjen krype ned til 300-500 meter på fredag

— Men nedbøren vil minke noe, så lørdag trenger ikke bli så ille. Det er nok den dagen som ser mest lovende ut så langt, og vi kan få perioder med sol mellom bygene, sier statsmeteorologen.

Vegtrafikksentralen melder tirsdag om kolonnekjøring på flere av fjellovergangene på grunn av vind. Det kan trolig også bli status flere dager denne uken.— Er det kolonnekjøring i dag, så kan det sikkert bli det utover i uken. I dag er vinden forholdsvis rolig, og det blir i alle fall mer på torsdag, sier Thorsteinsson.