Det blåser allerede fra liten til full storm på kysten av Sogn og Fjordane lørdag kveld. Det forteller vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Vervarslinga på Vestlandet.

I Hordaland er vinden noe roligere, men enkelte steder på kysten blåser det opp i stiv kuling.

Utover kvelden kan vi også vente oss store mengder nedbør.

— Det kan fort komme opp i mellom 20 og 30 millimeter nedbør i kveld, og det gjelder hele Vestlandet, sier Fagerlid.

- Kle dere godt

Han oppfordrer derfor alle som skal ut i kveld, på julebord og annet, om å kle seg godt og vurdere å kjøre i stedet for å gå.

— Regnet vil ikke løye før midnatt i alle fall. Vinden forventer vi imidlertid skal roe seg utover kvelden. Uværet er på vei nordover, sier meteorologen.

Det betyr likevel ikke at vi i Hordaland og Sogn og Fjordane har godvær i vente. Både morgendagen og neste uke blir ruskete.

— Søndag vil vi få til dels kraftige byger med regn på kysten, og snø i innlandet og høyereliggende strøk. Vi forventer også lyn og torden i morgen, sier Fagerlid.

ver neste uke.JPG
Vervarslinga

Lavtrykk dekker Nord-AtlanterenI løpet av tirsdag og onsdag vil et nytt massivt lavtrykk bygge seg opp på Island. Dette vil ramme Norge i løpet av onsdag og torsdag.

— Dette lavtrykket vil dekke store deler av Nord-Atlanteren, og påvirke hele Nord Europa. Særlig de britiske øyene og Skandinavia. Vi forventer mye nedbør og en del vind, sier Fagerlid.

I indre og høyereliggende strøk vil de trolig få snø til jul, mens nedbøren på kysten kommer som regn.

— Det blir i alt mye vær i dagene som kommer, så det er all grunn til å følge med på varslingene, sier Fagerlid.

REGNVÆR: Det var utrivelig på Torgallmenningen i Bergen lørdag kveld.
ODD NERBØ