Det nye bygget i tilknytning til sørenden av Bygarasjen skal være med på å løse boligproblematikken for studentene.

Byråd Lisbeth Iversen sier vedtaket ble fattet i fjor høst. Siden den gang har kommunen arbeidet videre med dette og flere andre prosjektet.

Iversen sier boligplanene går inn som en del av planene for miljøet som skal utvikles på Nygårdstangen.

– Det er en utrolig spennende reguleringsplan i hele dette området. Målet er å gi et godt tilfang av studentboliger i en attraktiv bydel. Det skal ikke bare være en «studentgetto», men også barnehager, politi, svømmeanlegg og finansmiljø.

Studentene jubler

Iversen håper de nye boligene vil avlaste en del av det presset som har vært på utleieboliger.

Leder for Norsk studentunion (NSU) i Bergen, Ben Holan, jubler over forslaget fra kommunen.

— Dette er veldig positivt. Mangel på studentboliger er et viktig spørsmål i denne byen. Bergen ligger langt bak andre byer når det gjelder dekningsgrad av studentboliger, sier han til BA.

Arbeidet kan starte etter at reguleringsarbeidet blir ferdig i vår eller tidlig høst.

Slipper kamp

— Dagens reguleringsplan gir muligheter for boliger, så det er ikke nødvendig med en stor kamp for å få tillatelse, sier Iversen.

Byråden tar likevel forbehold om noen utfordringer som må løses får byggestart.

— Så sentralt i byen er det noen utfordringer knyttet til støyskjerming og luftkvalitet. Dessuten må prosjektet gjennom vanlig saksbehandling i kommunen, sier Iversen.

Byråden kan ikke si noe om når studentene kan flytte inn i Bygarasjen.

250 hybler

Andre studenthybel-prosjekter er under planlegging på Grønneviksøren i Møllendalsområdet og på Damsgård nær Puddefjordsbroen.

Studentsamskipnaden i Bergen planlegger 500 hybelenheter på Grønneviksøren.

— Dette er første prioritet for oss nå.Vi har fått statstilskudd og satser på å gjennomføre byggingen i løpet av to år, sier administrerende direktør Egil Pedersen i SiB.

Deretter vil SiB konsentrere seg om Bygarasjen.

— Det er et veldig interessant prosjekt siden det vil gi flere boliger i sentrum. Vi har ikke konkretisert hvor mange boliger det kan komme der, men det kan fort bli 250 hybelenheter, sier Pedersen.

Kunne du tenke deg å bo på toppen av Bygarasjen? Diskuter saken i feltet under!

STUDENTBOLIGER: Kommunens planer tilsier at det skal bygges en ni-etasjers boligblokk i tilknytning til søndre del av Bygarasjen.
arkivfoto Bergens Tidende