På værmeldingen for Bergen er det regn, regn og atter regn i vente. På yr.no er det ni dager på rad med regn fra og med fredag, enkelte dager godt over 20 mm i døgnet.

— Det blir stort sett ruskevær i Hordaland, og folk kommer til å merke det også innover i fylket, sier vakthavende statsmeteorolog Mariann Foss ved Vervarslinga på Vestlandet.

To lavtrykk på vei

Alllerede torsdag kveld kommer de første regndråpene, med et lavtrykk som ligger tett inntil Vestlandet og Midt-Norge. Så snart det har passert, kommer et nytt lavtrykk inn fra vest.

Dermed går det stort sett i ett i en drøy uke.

— Fremover vil det bli regnbyger og regn om hverandre, sier Foss.

Fredag blir det først oppholdsvær, deretter regnbyger utover dagen og kvelden. Lørdagen er det først regn og uttrygt for torden, men opphold på kvelden.

— Søndag kommer et nytt lavtrykk, som vil gi regn og skyer igjen. Slik fortsetter det. Det blir ingen store lokale forskjeller, dette gjelder hele fylket, sier Foss.

Gjennom helgen blir det vind fra sørvest og sørøst, periodevis kuling langs kysten.

Unormalt varm sommer

Likevel byr meteorologene på en gladmelding: Det ligger an til at sommeren blir unormalt varm.

I juni, juli og august regner forskerne med at temperaturen vil ligge mellom en halv og én grad over normalen for det meste av landet. Det meste av Europa kan vente seg opptil halvannen grad over normalen.