— Det er vel i ferd med å avtegne seg en tragedie. Det ser ikke bra ut, sier Sigve Sørheim, som er ordfører i Etne.

— Det har vært drukningsulykker før, men noe sånt som dette, har ikke skjedd de fem årene jeg har vært ordfører. Så lenge letingen pågår er det håp om å finne overlevende, men det er klart at jo mer tiden går, jo mer usikkert blir det, legger han til.

- Alle er i 20-årene

Kommunens kriseteam er nå på plass hos de fem gjenværende polakkene som befinner seg i campinghytten i Osvågen. De er alle menn og sterkt preget av situasjonen. En av deres kamerater funnet død, mens tre andre er savnet. Mannen som er funnet omkommet, er 28 år gammel. Samtlige i gruppen var mellom 22 og 28 år, ifølge politiet.

En polsk tolk deltar også for å sørge for å unngå kommunikasjonsproblemer. Samtidig leter redningsmannskap på sjøen og langs land etter de tre savnede personene.

Tilbyr hjelp

Sørheim forteller at kommunen gjør sitt beste for å hjelpe de som sitter igjen.

— Polakkene har fått assistanse av psykiatrisk helsepersonell. Vi har også kontakt med prest, om det skulle være behov for det. Skal man få hjelp fra den katolske kirke, må man vel til Haugesund, vil jeg tro.

— Letemannskapene gjør sitt, mens vi forsøker å gi best mulig hjelp til dem som sitter tilbake. De er naturligvis sterkt preget av hendelsen. Vi er klar til å bistå de behov de har, enten det er snakk om medisinsk hjelp eller assistanse til mer praktiske ting, sier Sørheim.

Det er uklart om familie til de involverte kommer til Etne, men kommunen er beredt til å stille opp for å løse dette, hvis det er ønskelig.

- Ingen festing

Ifølge naboene på campingplassen hadde polakkene kun vært et par korte turer ute i båten før.

— Det var vanskelig å kommunisere med dem, sier hyttenabo Tom Smedegård, som preiserer at han ikke har hørt høylydt festing.

— Vi tenkte vi skulle feire St. Hans i kveld, men det er ikke dagen for det. Dette er forferdelig trist, fortsetter han.

TRAGEDIE: Etne-ordfører Sigve Sørheim er bekymret for de tre mennene som er savnet i Etne.
ERIK FOSSEN
STRANDSØK: En stor leteaksjon ble satt i gang da de fire mennene ble meldt savnet i Etnefjorden.
Svein Egil Økland