Folk som har passert Bergenshallen den siste tiden har sikkert lagt merke til byggverket som har reist seg like sør for hallen. Det er konstruksjonene til Bergen Tennis Arena som nå ruver i terrenget.

Seks tennisbaner

— Vi ligger kanskje litt etter skjema, men fortsatt satser vi på å være i rute. Det vil si at vi tar sikte på at hallen står klar i begynnelsen av august, forteller Per Grieg jr., en av ildsjelene i Paradis Tennisklubb.

VARIERT: Tennishallen blir nærmeste nabo til blant annet Gimlehallen (t.v), Turnkassen (bak) og Bergenshallen (bak t.v.) Den nye hallen blir liggende innenfor det merkede røde området.

Bergen Tennis Arena blir en flerbrukshall. Her kommer seks tennisbaner under tak, men hallen kan også brukes til andre idretter, for eksempel basketball og volleyball.— Banekapasiteten for tennis har blitt kraftig nedbygget i Bergen. Hallen blir et løft og Slettebakken storstuen for de tennisaktive, sier Grieg jr.

Lånegaranti

Gjennom flere av familiens selskaper har han bidratt med åtte millioner kroner i støtte til prosjektet. Også andre private har gitt. Bergen kommune har dessuten sørget for lånegaranti på 47 millioner kroner.

— Hallen finansieres gjennom gaver, tilskudd og kommunale lån, men vi har fått overraskelser. Hallen står på en gammel bossfylling, og vi måtte behandle det som ble gravet frem i forbindelse med grunnarbeidene. Med andre ord er det rom for andre som ønsker å bidra, sier Grieg jr.

I den nye tennishallen kommer også et treningssenter som skal drives separat. Det blir garderober, styrkerom og møterom.

- Internasjonal standard

Klubben flytter aktivitetene fra det som en gang het Tennis-Paradis.

— Vi får baner som holder nasjonal og internasjonal standard. Dette blir den nye storstuen for tennis i Bergen. Ingen tvil om det, sier Per Grieg jr.

- Et av landets flotteste

Bergen Tennis Arena blir naboer med flere andre idrettslag på Slettebakken, deriblant Gimle Basketballklubb og Bergens Turnforening. I Bergenshallen holder Bergens Ishockeyklubb, Bergen Klatreklubb og vektløfterklubben Atletklubb Bjørgvin til.

Like i nærheten er også klubbuset til Trane, mens Fysakhallen, som huser mer uorganisert urban idrettsungdom, ligger noen hundre meter sørover for den nye tennishallen.

— Slettebakken blir et av de flotteste idrettsområdene i hele Norge, sier Per Grieg jr.

Nye planer

Rune Titlestad er et stykke på vei enig med Per Grieg jr.

— Innholdsmessig er det neppe noen andre steder i Norge med det brede tilbudet som Slettebakken idrettspark kan tilby. På den andre side kunne nok det estetiske ha vært bedre løst. Området kunne med fordel ha sett bedre ut, sier idrettsdirektøren i Bergen kommune.

Titlestad forteller at de videre planene for området skal behandles om kort tid. Det skjer i forbindelse med rullering av idrettsplanen.

— Det ligger jo flere grusbaner for fotball på Slettebakken. På de kan det komme kunstgress, nye idrettsbygg eller nærmiljøanlegg. Det er foreløpig ikke konkludert hva som skjer, opplyser Rune Titlestad.