— Dette er Geir Skeie sitt kjøkken, ja, stadfester Oscar Ribes, internasjonal salgsdirektør for den spanske kjøkkenprodusenten Garcia Casademont. Han var selv på stedet og overvåket lossingen av den digre traileren som kom fullastet med det splitter nye stålkjøkkenet til Sunnhordlandskaien på Stord i morges.

— Dette er skreddersydd for Bocuse d'Or-vinneren, sier Ribes tydelig stolt.

Kjøkken til hele verden

Han forteller at alle arbeidstoppene er laget i ett stykke. Det er ingen overganger som kan samle smuss og skitt, og de skal være ergonomisk korrekte. Intet mindre.

— Vi leverte kjøkken til Geir Skeie da han åpnet restauranten sin i Sandefjord i 2009. Han var så fornøyd at han ville ha ett til, sier Ribes, som selger kjøkken over hele verden, men mest i europeiske land som Tyskland, England, Belgia og Norge.

Prislappen på herligheten er nærmere 1,5 millioner kroner, men det er visst verdt det, skal en tro Geir Skeie selv.

— Det er et kjøkken jeg kjenner veldig godt fra før. Det er noe av det beste man kan få tak i, sier Skeie.

Bar og vinrom

Inne i restaurantbygningen er det full aktivitet med håndverkere. Ennå er det bare støpte såler der kjøkkenbenkene og baren skal komme. Himlingen i taket er fortsatt åpen. Vinrommet ved inngangsdøren kan man foreløpig bare forestille seg.

All byggeaktiviteten skal imidlertid være ferdig innen 4. april, stadfester formann Inge Tufteland i byggfirmaet Engevik og Tislevoll som viser BT rundt.

— Vi skal montere kjøkkenet ferdig denne uken. Det er litt vanskelig å forestille seg nå som det bare er et skall, men jeg tror det blir utrolig flott, sier Tufteland.

To ganger Bocuse d'Or-vinner

Geir Skeie kommer opprinnelig fra Fitjar, men slo gjennom mens han var kokk hos Odd Ivar Solvold i Sandefjord. Han vant Bocuse d'Or Europe i Stavanger sommeren 2008, og fulgte opp med seier i Bocuse d'Or i Lyon i januar året etter.

Kokkemesteren gleder seg til selve åpningsfesten med inviterte gjester som skjer 6. april. Fra 10. april blir det ordinær servering i restauranten med en meny som er bygget over samme lest som restauranten hans Brygga 11 i Sandefjord.

— Vi kommer til å ha stort fokus på sjømat og litt kjøttretter. Det kommer fiskehandler i bygget slik at vi får kortreiste varer. Vi vil ellers satse på å skaffe grønnsaker fra lokale produsenter og vil tilpasse oss det Vestlandet har å by på til enhver tid, sier Skeie.

SNART FERDIG SERVERT: 10. april skal alt være klappet og klart til åpning av Geir Skeies fiskerestaurant på Stord.
Jan M. Lillebø
STOLT DIREKTØR: - Det er andre gang vi leverer et kjøkken til Geir Skeie. Forrige gang var da han åpnet restaurant i Sandefjord i 2009, sier Oscar Ribes, salgsdirektør for kjøkkenprodusenten Garcia Casademont fra Spania.
Lena Vermedal