10. juli åpner monsterbutikken i de gamle lokalene til Åsane bowling senter vis-à-vis tidligere Le Gym. Innen den tid skal rundt 6000 produkter plasseres i hyllene.

– Vi jobber intenst for å bli ferdig til åpningen. Det er mye som skal gjøres. Men jeg føler vi har full kontroll, sier Sandnes som er svært spent på hvordan åsabuen vil ta imot gigantsatsingen.

En vanlig Europris, som vi tidligere har hatt både i Liamyrane og i Salhusveien, er kjent for å selge produkter billig. De tilbyr tørrvare, hagemøbler, elektronikk, leker, spill og masse annet.

Øl og frysevarer

Det nye varehuset i Liamyrane blir hetende Europris pluss og skal ha langt flere produkter enn de vanlige butikkene til kjeden.

– Vi skal blant annet tilby mange flere matvarer, og har egen frysedisk. I tillegg blir det møbler, utstyr til dyr, mye elektronikk og treningsapparater pluss en god del annet. Dessuten skal vi selge øl, og målet er å tilby byens billigste øl, smiler Terje Sandnes.

Hva prisen på det blir, vil han foreløpig ikke ut med. Men under ti kroner er nok ikke usannsynlig.

En kvart million kunder

Europris har i flere år holdt til i Liamyrane, og vært en av toppbutikkene til kjeden. Nå flytter de altså 15 meter til nye og større lokaler over veien.

– Plassen ble for liten. Vi har hatt en økning på 50 prosent siste driftsår, og mente faktisk at potensialet var enda større. Derfor satser vi nå knallhardt på et nytt varehus som er nesten tre ganger større enn det gamle. Bygget er enormt, og vi kan faktisk dele butikken inn i flere avdelinger. Dermed blir det mye lettere å finne frem, påpeker varehussjefen til Åsane Tidende.

– Hvor mange kunder vil besøke nye Europris?

– Vi har et mål om en kvart million kunder det første året. Det tror jeg ikke er urealistisk, sier Sandnes.

20 mennesker skal betjene varehuset. Disse er fordelt på om lag 12 årsverk. Ventet omsetning i 2009 er på 60 millioner kroner.

Besøk Åsane Tidende på nett.

Les flere nyheter på våre lokalsider.

NÆRMER SEG: - Det nærmer seg åpning for gigantvarehuset til Europris i Liamyrane. - Vi jobber intenst for å få alt klart til 10. juli, sier Terje Sandnes.
Thomas Gangstøe