• Herregud, sier politisjef.

OPPDATERT: Aksjonistene slo til igjen torsdag kveld — og politiet kom for sent. Les mer om det her

Fuck for Forest, som nylig tok inn seg i Oslo domkirke under en gudstjeneste og simulerte samleie, er på farten igjen.

Litt før klokken 07 torsdag morgen kastet Natalie «Natty» Mandeau og Dan De Vero klærne på Den blå steinen på Kong Olav plass midt i Bergen sentrum.

— Det var kaldt, men vi ville være der klokken 07 den 07.07 i byen mellom de sju fjell. Få med at Bergen er en magisk by, sier Dan De Vero til bt.no.

— Herregud, utbryter operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidstrikt når bt.no forteller ham hva som er skjedd.

- Det er kanskje ikke rette uttrykket i denne sammenhengen?

— Nei, men vi har ikke fått noen meldinger om dette opptrinnet. Det var vel ingen som ble støtt, sier Hilland.

På bildene ser det ut som Fuck for Forest slo til for tidlig på dagen. Kun en tilskuer kan skimtes på bildene der en mann og en kvinne poserer på Den blå steinen - kliss nakne.

Hilland tviler på at saken får et etterspill selv om Fuck for Forest har lagt ut bildebevis av det de kaller en «toppløs-demonstrasjon» på sin egen nettside.

Nytt stunt i kveld

Torsdag kveld slo de til igjen. Foran fotografer og 30-40 andre nysgjerrige dro Mandeau og Vero av seg spesiallagede kostymer. Selve showet var over på minutter — og politiet kom for sent.

Etter opptrinnet i Oslo domkirke i mai ble Natalie Mandeau og Banjamin Charles Goddard dømt til å betale til sammen 16.500 kroner i bøter, pluss saksomkostninger på 2000 kroner hver.

De ble dømt etter straffelovens paragraf 201, som rammer både ordensforstyrrelse og usømmelig atferd.

Årsaken til dommen er at de simulerte samleie under en gudstjeneste på Kristi himmelfartsdag.

«Før Kristi himmelfart-gudstjenesten var kommet ordentlig i gang hadde nakne aktivister plassert seg sentralt i kirken. To av dem ved knelebenken i korpartiet og en i midtgangen. Alle ble ført ut på en rolig måte og det hele var over på under ett minutt. Etter dette gikk gudstjenesten sin gang som planlagt», skriver Oslo domkirke på sine nettsider.

«Svært alvorlig»

— Politiet tar slike saker svært alvorlig, sa politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

— Dette skjedde ikke bare på offentlig sted, men i et kirkerom midt under en gudstjeneste på Kristi Himmelfartsdag . Det er betegnende for hvor hensynsløst dette er når man trenger seg på barnefamilier og andre som har krav på å kunne gå til gudstjeneste på en helligdag uten å måtte være vitne til slike eksplisitte ytringer, sa politiadvokaten.

I 2004 ble det også stor shåhei da Tommy Hol Ellingsen og partneren Leona Johansson hadde seg på scenen under en konsert med The Cumshots på Quartfestivalen.

Fuck for Forest har åpenbart ikke latt seg skremme av høye bøter og utskjelling.

— Vi ønsker å gjøre folk oppmerksom på at det ikke er lov for kvinner gå rundt toppløs offentlig, og vi ønsker at det skal endres slik at det blir like rettigheter. Hvorfor er vi redd for naturen, heter det i kunngjøringen før kveldens stunt i Bergen.