I morgen er dagen for alle som ønsker å se kongelige fra både England og Norge.

Den britiske arveprinsen og hans hertuginne kommer nemlig til Bergen sammen med Kong Harald og dronning Sonja.

Men du må planlegge littegrann og bestemme deg for hvem av de fire du vil se. Etter at prinsen, hertuginnen og det norske kongeparet har landet på Flesland klokken 12.00, skiller de lag og reiser på forskjellige besøk i byen deler av dagen.

Barnehage og havforskning

De britiske kongelige kommer til Norge i anledning jubileet for dronning Elisabeths 60 år på tronen. Hun sender familien til alle verdens hjørner, mens hun selv besøker flere steder på de britiske øyer.

Prins Charles og kong Harald kommer til Bergen havn ved Haakonshallen klokken 12.30 for å besøke Havforskningsinstituttets forskningsskip M/V «Brennholm». Ti minutter senere kommer Camilla, hertuginnen av Cornwall og dronning Sonja til Granebo barnehage på Fløyen.

— Vi øver på sanger og gleder oss veldig, sier Britt Hansen, som er sekretær ved barnehagen.

De kongelige kommer til å være der i 25 minutter under det nøye planlagte Bergensbesøket.

— Det er litt uvirkelig og veldig spennende, sier hun.

Håkonshall og Troldhaugen

Klokken 13.35 ankommer de kongelige Bergenhus festning. Mellom klokken 14.00 og 15.00 skal det være omvisning, konsert og mottakelse i Haakonshallen.

Så er det rett videre til Bryggen. Mellom klokken 15.10 og 15.40 skal Gunnar Staalesen og riksantikvar Jørn Holme vise rundt og orientere om arbeidet som blir gjort.

Så stikker gutta av for å besøke den britiske fregatten HMS Liverpool, som ligger ved Festningskaien. Klokken 15.45 går prinsen og kongen dit, mens jentene drar til Troldhaugen klokken 16.00.

Om du ikke klarer å få øye på det fine besøket på disse stedene, er siste sjanse på Flesland klokken 17.05. Da er det innholdsrike besøket over.

Tar du turen til by'n for å se de kongelige? Fortell gjerne.