13. august:

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit kommer til Voss på morgenen. Her står Vangskyrkja og en barnehage på programmet. Også en friluftstilstelning med kulturelle og sportslige aktiviteter er planlagt, ifølge en pressemelding fra Fylkesmannen i Hordaland.

Vossebesøket avsluttes med et stopp ved et omsorgssenter, før ferden fortsetter til Kvam herad.

I Øystese er det museumet til minne om billedhuggeren Inebrigt Vik som står i sentrum, før Hardanger Fartøyvernsenter i Norheimsund får staselig besøk.

Kvelden tilbringes på Sandven Hotel, hvor det vil være ulike aktiviteter for publikum og en middag for utvalgte gjester.

14. august:

Det kongelige følget reiser med båt fra kaien i Norheimsund på morgenkvisten.

Turen går i første omgang til Omastrand — der kronprinsparet får en rundtur på Fjellstrand-verfet. Før ferden bærer videre til Etne.

Fra Etne sentrum blir kronprinsparet kjørt opp til Stødle for å besøke Stødle kyrkje og for å få en historisk orientering om kong Magnus Erlingsson. Deretter blir det retur Etne sentrum for en lunsj og et møte med folket.

Så er neste stopp Odda sentrum. Her blir det omvisning i Ungdomshallen og Bokkotunet eldresenter.

Etter en liten pust i bakken fortsetter rundturen til Tyssedal — hvor Vestnorsk industrimuseum og Tyssedal kraftstasjon får et besøk utenom det vanlige.

Kvelden tilbringes på Hotel Ullensvang i Lofthus. Her blir det middag for inviterte gjester.

15. august:

Kronprinsparet reiser torsdag morgen fra Lofthus til Kinsarvik hvor det blir omvisning i Heradshuset, deretter besøk ved Hardanger bestikk.

Deretter står en ny kirke på timeplanen — denne gang Kinsarvik kurkje. Her blir det fremvisning av "Jonsokbrydlaup" ute på Almerket.

Siste stoppested på kronprinsparets sjarmoffensiv i Hordaland er Ulvik.

FOTO: GIDSKE STARK

Tusenårsstaden Almenningen og Olav H. Hauge-bautaen blir besøkt, sammen med bredbåndselskapet INO A/S og Hjeltnes Gartnarskule.

Før kronprinsparet atter setter kursen mot Voss. Her vil de bli fraktet hjem til Oslo i NSBs kongevogn.