Motivet burde være kjent for de fleste bergensere: Den fabelaktige utsikten fra Fløyen over bergensdalen, byfjorden og Askøy. Men et så detaljert bilde som dette har du neppe sett før.

Dette bildet, tatt av Eirik H. Urke 13. september i fjor, er i virkeligheten 1600 bilder som er satt sammen til ett — noe som gir enestående oppløsning på 6,3 gigapiksler.

Zoom inn og prøv selv - se bildet her.

Ifølge fotografen selv tok det «bare» et par timer å ta selve bildet. Men etterbehandlingen har han brukt to uker på.

– Jeg har drevet mye finpussing for å sy sammen bildene, og det krever vanvittig med datakraft. Det har vært en stor jobb, sier Urke.

Slik ser Festplassen ut på superbildet — og enda kan du zoome lengre inn.

FOTO: EIRIK H. URKE

Han brukte en Canon EOS 1D Mark III med et 300 millimeter objektiv, i tillegg til et spesielt panoramastativ.

– Stativet fungerer slik at hvert bilde som blir tatt alltid overlapper det forrige. Så er det bare å ta bildene systematisk.

– Hva gjør du hvis været forandrer seg mens du tar bildene?

– Det kan være et problem at det er sol på noen bilder, og overskyet på andre. Det er noe jeg prøver å utjevne i etterkant. Det kan også skje at personer eller ting som beveger seg kan dukke opp flere steder. Men foreløpig har jeg ikke oppdaget det i dette bildet, sier han.

Urke har tidligere fotografert Ålesund, Oslo og Stokmarknes på samme måte.

– Bergensbildet var det mest teknisk utfordrende, siden det inneholder flest bilder. I tillegg er jo utsikten over byen fantastisk, så jeg er veldig fornøyd.

Har du funnet noen artige detaljer i bildet? Skriv noen ord i kommentarfeltet nedenfor.

Panoramabildet fra Fløyen er på hele 6,3 gigapiksler - nok til å fange inn det meste av det som rørte seg i byen denne dagen.
EIRIK H. URKE