Tips om trafikken? Send MMS/SMS til 2211 eller skriv e-post

Første påskedag er starten på slutten på ferien for mange vestlendinger, men det kan bli trøbbel på veiene.

— Får vi en ulykke på veiene med mest trafikk vil det bli kaos. Havner du i kø er det bare å slappe av og nyte det, sier vaktoperatør i Vegtrafikksentralen i Hordaland, Ove Amundsen, til bt.no.

Like etter klokken 16.00 ble det meldt om en ulykke ved Voss. Det er derfor køer i området.

Amundsen har imidlertid stor tro på at det blir en fin hjemreise for de aller fleste, men advarer mot bilister som ikke klarer å holde roen.

— 99,9 prosent er gode til å kjøre fornuftig, men det er alltid noen som utmerker seg negativt, sier Amundsen.

- Kan bli problemer

Været i kveld byr også på en utfordring. Statsmeteorolog ved Vervarslinga for Vestlandet, Geir Ottar Fagerlid, mener det folk bør vurdere å vente en ekstra dag med å reise hjem.

— Det kan bli problemer på veiene i kveld. Snø og regn som kommer i ettermiddag har gjort at vi har sendt ut obs-varsel om vanskelige kjøreforhold. Det er ingenting som haster med å komme seg hjem, mener Fagerlid.

Ønsker rolig kjøring

Det vaktoperatør Amundsen for all del vil unngå er uhell som stanser trafikken inn mot Bergen. Veiene hvor han frykter mest trafikkaos er E16, E39, E134, riksvei 7 og fylkesvei 7.

— Alle veiene som går inn mot Bergen er utsatte, men ved uhell på en av disse kan det bli mye venting. Husk bare at det er bedre å sitte en time i kø enn å komme hjem med høy puls og bulket bil, sier Amundsen.

Åpne veier

En gladnyhet til alle bilister som skal reise hjem er at samtlige hovedveier i Hordaland og Sogn og Fjordane er åpne for trafikk.

— Hos oss er det mest kritiske ferjesambandet Lavik-Oppedal, men der har vi satt opp ekstraferjer både i dag og i morgen. Jeg tror ikke det blir særlig mye venting her, sier Roger Nedberge Hille ved Vegtrafikksentralen i Sogn og Fjordane.

Sjekk veimeldingene for Vestlandet her

FERGEKØ: Mange har allerede startet på turen hjem fra fjellet. Ved 13.20-tiden var det 40 minutter venting på Brimnes. - Det er mye kø, men det går radig unna med to ferger, sier Roar Christiansen.
ROAR CHRISTIANSEN