• Hasardiøst og i verste fall livsfarlig, sier Bybane-sjef.

Se video øverst i saken!

Like før klokken 18 torsdag fikk politiet melding om at en person hadde hoppet på Bybanen bakfra. Vognen var da på vei fra Wergeland.

På Twitter la politiet ut følgende melding: « Bybanen — stoppene Florida/Nygård. Meldt om person som hopper på bybanen - henger på utsiden, bak på vognen. »

HANG FAST: Det var Bybanen selv som meldte fra om mannen, som skal ha hengt opp mot selve ruten på banen.
2211-tipser

— Vi vet ikke hvordan han har festet seg, men han hoppet på Bybanen og hang på utsiden av vognen. Det er livsfarlig, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Terje Magnussen.Han har ikke hørt om tilsvarende episoder tidligere.

Skjedd før

Det har derimot Fjord1 Partner, operatøren av Bybanen.

— Jeg har hørt om lignende én gang tidligere. Dette er klart noe det er spesielt risikofylt å holde på med. Ramler du av, kan du bli påkjørt av andre bybaner eller biler. Og faller du av i en tunnel, er det ikke lett å se noe som helst, sier Trond Magne Målsnes, sikkerhetssjef i Fjord1 Partner.

Dette er en ulovlig handling som i verste fall er livsfarlig

Trond Magne Målsnes, sikkerhetssjef

Målsnes kaller bybanesurfingen «hasardiøs» og «i verste fall livsfarlig».

— Dette er en ulovlig handling som i verste fall er livsfarlig, og som vi fraråder på det sterkeste.

Målsnes sier de nå vil gå gjennom dagens hendelse, blant annet ved å se på overvåkningsvideoer.

— Jeg kan ikke se umiddelbart at det finnes tiltak vi kan sette inn for å forhindre slike episoder. Vi vil følge med fremover for å se at slik «surfing» ikke utarter.

Oransje bukse, sort genser

Det var Bybanen selv som meldte fra om mannen, som skal ha hengt opp mot selve ruten på banen.

Vedkommende ble først observert på bybanestoppet Wergeland, deretter av vitner på stoppene Florida og Nygård i retning Bergen sentrum.

Politiet vet ikke om det er samme person som er observert flere ganger, men de leter nå etter en mann med oransje bukse og en sort genser med påskrift.

— Vi har ingen holdepunkter for at samme person har hengt på hele veien fra Wergeland, sier Magnussen.

I 19-tiden torsdag sier Magnussen at de har saken om bybane-surferen til såkalt observasjon.

— Vi hadde flere patruljer ute for å søke etter en mann som kunne stemme med signalementet. Vi fant ham dessverre ikke, sier operasjonsleder Magnussen.

- Uforsvarlig og uforstandig

Når BT tar kontakt med administrerende direktør i Bybanen, Paul M. Nilsen, har han ikke hørt om hendelsen - men det sjokkerer ham.

Det er helt uforsvarlig og uforstandig at noen gjør noe sånt Adm. dir Paul M. Nilsen i Bybanen

— Det er helt uforsvarlig og uforstandig at noen gjør noe sånt. Det er et sikkerhetsproblem for de som gjør det, og antagelig for andre også, sier Nilsen.

Han har aldri hørt om at noe slikt har skjedd før, men forteller at Bybanen kommer til å få en rapport om hendelsen fra Fjord1 Partner som kjører vognene.

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

SETT: Personen som skal ha hengt på Bybanen, ble torsdag ettermiddag observert blant annet her - ved bybanestoppet på Nygård.
ØRJAN TORHEIM