• Veldig rart, sier skadedirektøren.

Nordhordland lensmannskontor har i løpet av torsdagen hentet flere dumpede biler fra Haglsundet. Aksjonen fortsetter fredag.

Politiet mistenker at det kan være snakk om forsikringssvindel.

Men de kommer til å bli overrasket når de sjekker eieren av en Peugeot som ble funnet torsdag kveld:Den står registrert på Frende Skadeforsikring AS.

— Dette var veldig rart. Vi vil legge ned energi i å finne ut hva som er skjedd. Vi tar ikke lett på dette, sier skadedirektør Vegar Styve til bt.no.

Han sier at selskapet ikke har firmabiler.

- Aldri opplevd liknende

— I den grad vi eier biler, er det i forbindelse med skadeoppgjør. Vi kan ha kjøpt den av en kunde. Det hender vi erstatter biler og kjøper vraket. Men dette høres veldig rart ut. Jeg har ikke vært borti noe liknende så lenge har jobbet i Frende, sier Styve.

Bilen ble EU-godkjent i april 2010 og skulle inn til ny kontroll neste måned. Årsavgiften er betalt.

— Vi vil sjekke opp historien bak bilen. Vi vil nok også undersøke den selv. Den umiddelbare spekulasjonen er at den er dumpet, men det kan også tenkes at bilen er stjålet. Det virker uansett snodig, sier skadedirektøren.

Bt.no har også prøvd å få tak i en av de andre bileierne, men vedkommende har ikke besvart våre henvendelser.

Bilene skal være dumpet fra Knarvik-siden av broen i Nordhordland nord for Bergen.

Lensmann Einar Vatne i Nordhordland sier at dumpeplassen var ukjent for dem.

— Vi kom over dem ved en tilfeldighet i forbindelse ett annet søk i området, sier Vatne.

- Kan ha ligget i årevis

Svein-Jørgen Wiken fikk med seg fiskeoperasjonen under broen torsdag. Han jobber med bil, og mener de fleste av bilene bar tydelig preg av å ha ligget i vannet en stund. Han har også funnet et sted i nærheten hvor han tror bilene har blitt skubbet utfor.

— Den ene av bilene er en Ford Sierra. Det er årevis siden Ford sluttet å lage slike biler, så i verste fall kan den ha ligget der siden 1983. Han påpeker at det likevel ikke er lett å anslå tiden i vannet.

— Det er mye strøm i vannet der de lå, og derfor har ikke bilene blitt så overgrodd med alger og andre sjøelementer som de ville blitt om de lå i roligere farvann, sier han.

Tips? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post