Bilister som kjørte Hjortevegen fredag formiddag, fikk seg en overraskelse. Like før utkjørselen på Apeltunvegen sto en lastebil «parkert» godt oppe i skråningen på venstre side av veien.

— Klokken 11.33 fikk vi melding om at en lastebil kjørte ut av veien og havnet godt ute i terrenget, opplyser operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Hell i uhell

Lastebilen var parkert øverst i bakken som starter der Hjortevegen møter Apeltunvegen. Den sto i fri, men kroken bak på kjøretøyet var festet i en container.

— Festet må ha løsnet, og så har den trillet ned bakken, sier en av arbeidsfolkene på stedet. Han ønsker ikke å oppgi navnet sitt. Både arbeidsfolkene og lastebilen er på stedet i forbindelse med asfaltering i Hjortevegen.

Heldigvis var det verken folk eller andre biler i nærheten da den førerløse lastebilen trillet nedover veien og til slutt havnet godt ut i terrenget. Hell i uhell var det også at lastebilen ikke fortsatte hele veien ned bakken, og ut på den mer trafikkerte Apeltunvegen.

Skjønte ingenting

Ingen av arbeiderne oppdaget det som skjedde.

— Jeg sto selv og jobbet da det skjedde. Jeg verken hørte eller så noe, og ante ingenting før jeg ble oppringt på mobilen, sier mannen til bt.no.

Lastebilen fikk ikke store skader da den kjørte ut. Den har fått seg en trøkk på høyre side av fronten, men de materielle skadene er forholdsvis små.

Hjortevegen går mellom Fanavegen og Apeltunvegen på Skjold: