— Vi brøyter og vi brøyter, og vi graver og vi graver, sier markedssjef for Røldal skisenter i Hardanger, Pelle Gangeskar.

Den siste uken har skisenteret fått minst 125 cm med nysnø. Noe som det verdensomspennende nettverket «Skiinfo» har snappet opp. Ifølge Gangeskar overvåker dette stedet over 2000 skisentere i hele verden.

— I formiddag fikk vi rett og slett en diplom for at vi hadde fått mest snø i verden den siste uken. Det er gøy at det er Røldal av alle de 2000 skisenterene som stikker av med dette beviset, sier Gangeskar.

Han forteller at det har kommet ytterligere 15 cm med snø i løpet av dagen.

— Den siste uken har det snødd 1,4 meter, så nå begynner det å bli bra, sier han.

Aldri opplevd før

Gangeskar håper at alle som bor i denne landsdelen for øynene opp for skiterrenget i området.

— Det er virkelig et supert sted. Og så lenge jeg kan huske har vi aldri opplevd så mye snø før jul.

Hele Vestlandet har fått mye nedbør den siste tiden, men i Røldal har det kommet ned som snø, og mer er i vente.

— Det ser ikke ut til at snøværet gir seg før fredag. I helgen er det meldt lettskyet og lite vind, så den som er glad i snø kan få en drømmehelg i Røldal, sier han.

To meter med snø

Det er nå to meter med snø midt i anlegget, og snøfallet medfører noen driftsutfordringer, blant annet har noen av railene i terrengparken «forsvunnet».

— Til helgen åpner vi hele fallhøyden på 500 meter. Vi har fem heiser i drift, ca. ti km preparerte nedfarter og uendelige frikjøringsmuligheter. Frikjørere finner store områder med trygg løssnøkjøring i Røldal, men samtidig understreker vi at skredfaren er stor utenfor anlegget. Det anbefales heller ikke å kjøre alene, siden risikoen for å sitte fast i løssnø er tilstede.

SNØ: Barneheisen er snart snødd ned.
RØLDAL SKISENTER
BEVISET: Her er diplomen som beviser at Røldal skisenter har mest snø i verden denne uken.
RØLDAL SKISENTER