Klokken har så vidt passert syv, men køen utenfor Rusta på Åsane Stormarked har allerede begynt å bli lang. Et tjuetalls personer er allerede på plass. Stadig flere kommer til.

Den svenske kjeden Rusta reklamerer med å ha «nesten alt til hjemmet». De åpnet sin første butikk i Norge på Strømmen i Akershus i går. I dag står Bergen for tur.

Trøtte ansikter preger de fleste som er på plass for begivenheten torsdag morgen. Men fremst i køen sitter en gjeng som har passert det stadiet for lengst.

Får gavekort

Latteren sitter løst hos de fem overtrøtte kvinnene. Væskeinntaket i løpet av natten har stort sett bestått av kaffe og cola.

— Vi har vært her siden halv to i natt, sier Adele Nilsen.

Sammen har de overnattet i bilen utenfor. Motivasjonen for å droppe sengen er klar og felles for alle fem.

— Vi er her for å få gavekort. De 100 første får et gavekort på 1000 kroner, sier Vikki Veronika Hagevik.

— Ja, og et pledd! De 200 første får et pledd til 199 kroner, forteller Vibeke Lindhjem.

Vil ha alt som blinker

De innrømmer at det koster å være over gjennomsnittlig interessert i shopping. Men handleliste har ingen av dem. I alle fall ikke på papiret.

— Den er lagret her inne, sier Hagevik og peker på hodet sitt.

Dem fem har likevel planen klar, skal vi tro Nilsen:

— Alt som blinker, skinner og gjør vinteren til en bedre årstid er aktuelt å kjøpe, sier hun mens de andre ler høyt.

Populær start på Østlandet

Det er ikke første gang de fem stiller på butikkåpning. Da MX Sport åpnet var de også på plass, om enn ikke så tidlig. Men i dag er de noe skuffet.

— Vi hadde forventet mer folk. Nå synes jeg vi kan få to gavekort, sier Hagevik til nok en latterkule fra de andre i gjengen.

Varehussjef for Rusta i Åsane, Erlend Kramer, forventer på sin side at antallet kunder tar seg kraftig opp før åpningen klokken 10.

— Vi hadde en kjempesuksess da vi åpnet på Strømmen i går. Bergenserne er ikke kjent for å være noe dårligere enn østlendingene, så dette blir bra, sier en optimistisk Kramer.

LANGE KØER: Flere hundre har møtt opp for å få med seg åpningen.
2211-tipser
IVRIGE SHOPPERE: F.v: Adele Nilsen, Vibeke Lindhjem, Hege Cecilie Olsen, Vikki Veronika Hagevik, Vibeke Dahl.
AUDUN HAGESKAL