Hvordan ville du reagert hvis statsministeren helt uventet ringte deg på mobilen? Kanskje slik som Jorunn Bergo Aarvik gjør i videoen over?

Bakgrunnen for den uvanlige samtalen var følgende:

Torsdag kveld klokken 19.00 skulle det offisielle Norge innta Håkonshallen. Da inviterte regjeringen til bankett i Håkon Håkonssons gamle festhall, med Kong Harald til stede.

Dagen etter skrives det historie. Da settes statsråd i Håkonshallen. Det er første gang siden krigen statsråd settes utenfor Oslo.

Statsministerens kontor tok forrige uke kontakt og ville gi ti «vanlige» bergensere anledning til å bli med på festen. På Facebook ba vi våre lesere begrunne hvorfor de var verdig en gallamiddag med landets mektigste.

Her kan du lese alle de 93 forslagene som kom inn!

Tvillingbursdag

Mest falt juryen for Torstein Aarvik, seksbarnsfaren som gjerne ville overraske konen Jorunn Bergo Aarvik på deres 16. bryllupsdag.

Onsdag ettermiddag — mens mor forberedte bursdagsselskap i barnehagen for parets tvillinger på ett år - ringer telefonen.

FORFJAMSET: Jorunn Bergo Aarvik.
GEIR MARTIN STRANDE

Ektemannen Torstein Aarvik tar den. Han gir telefonen til sin kone. Slik reagerer hun: — Hallo

- Hei, hei.

- Øhøm. Hva slags radiostasjon er dette?

- Javel. Javel. Takk. Tusen takk.

Så legger statsministeren på røret. Jorunn står forfjamset tilbake. For hun utbryter:

— Torstein, hva er dette for noe?

Deretter vanker det en god klem.

resources_content_thumbnails_2011-09_1316087041027734400-iPad-HQ_mp4_h264_1024x576_25fps_1400kbps_128kbps_25660_6_splash.jpg

— Hva tenker du om Torstein nå?- Han skaffet seg noen bonuspoeng.

Se hele opptrinnet i videoen over!

Endelig kjærestetid

Hvordan gikk så ekteparets fest med Stoltenberg & co. torsdag kveld?

— Det var virkelig Kjempehyggelig. Et utrolig privilegieum bare å få være der, sier Jorunn Aarvik.Det var et kjært avbrekk for ekteparet. En mulighet til å bare være to og ikke åtte.

— Det var veldig godt. Jeg tror ikke jeg har spist et varmt måltid sammenhengende siden tvillingene ble født, sier Aarvik.

Jorunn forteller om flotte folk, deilig mat og fantastisk stemning.

— All mat var lokal, også cideren vi fikk servert til maten. Den kom fra Ulvik. Der jeg kommer fra, sier hun.

Roste bergenserne

Gjestelisten inneholdt personer fra mange samfunnsområder, fra Helge Jordal og Erna Solberg til håndballstjerne Cecilie Leganger og Nattjazz-general Jon Skjerdal. Og 14 statsråder og en drøss stortingsrepresentanter og folkevalgte fra bystyre og fylkesting.

De fikk høre Stoltenberg omtale Bergen som kraftsentrum for Vestlandet og Norge, skapt av bergensernes «selvbevissthet, fellesskap og stolthet».

— Alle som kommer til Bergen blir betatt av byen og av innbyggerne. Det er et møte med noe vakkert, stolt og selvbevisst, sa statsministeren da Håkonshallens 750-års jubileum ble feiret med festmiddag.

Kong Harald var naturligvis også hjertelig til stede under feiringen av Håkonshallen, som ble reist som kongebolig og festsal av Håkon Håkonsson i 1261.

Les mer om festen og Stoltenbergs tale her.

BUDBRINGEREN: Jens Stoltenberg.
SCANPIX