Det var i mars 2010 at bergensmusikeren ble frastjålet sin gitar i øvingslokalet. Han la ut melding om det på ulike nettsteder som musikere leser.

Et år etter, i mars 2011, fikk han e-post fra to personer som hadde lest om at gitaren var stjålet. De mente at gitaren hans lå for salg på Finn.no.

Lagt i jern

— Jeg sjekket annonsen og så at det var samme merke som min frastjålne gitar som var lagt ut for salg. Den er relativt sjelden, så jeg bestemte meg for å ta kontakt med selgeren for å se om det kunne være min, forteller musikeren.

— Jeg visste telefonnummeret mitt sto på gitarbagen da den ble stjålet. For å ikke vekke mistanke, ringte min samboer selgeren fra sin telefon og avtalte å møte ham ved Den blå steinen i Bergen sentrum. Hun hørte at han var ruset, og jeg ringte så politiet og fortalte at jeg skulle møte en som skulle selge den stjålne gitaren, legger han til.

Han hadde med seg en kamerat til overleveringen. Også selgeren stilte med en annen person. De to snakket kort tid sammen, før to spanere fra politiet dukket opp og la gitarselgeren og hans kamerat i håndjern.

I avhør innrømmet han også at han hadde til salgs skiutstyr på Finn.no. Også det var stjålet. Dermed fikk en mann i Sandviken alpinskiene- og støvlene sine tilbake. De ble stjålet fra boden hans samtidig som gitaren ble stjålet fra musikeren.

— Bra at han fikk skiene tilbake, sier musikeren til BT.

- Jeg er dumsnill

35-åringen hadde priset Fender-gitaren til 5250 kroner. Den var verd 9000. Skiutstyret priset han til 5000 kroner, men det var verd 12.800 kroner.

Onsdag møtte mannen i Bergen tingrett tiltalt for tyveri og heleri av gitaren. Han er også tiltalt for å ha stjålet alpinutstyr. Mannen nektet i retten for at han hadde stjålet gitar og skiutstyr.

— Hvorfor solgte du det da, spurte dommeren i retten.

-Jeg er dumsnill. Jeg skulle selge det for en annen og sannsynligvis få noe av pengene, svarte mannen i retten.

Tatt hos Coop

- Visste du at den var stjålet?

- Jeg burde i hvert fall ha skjønt det.

- Hvorfor vil du ikke oppgi navnet på den som du skulle selge tingene for?

— Jeg liker ikke å oppgi navn på andre i miljøet?

- Er det et kriminelt miljø?

-Ja, svarte mann.

Han er også tiltalt for flere kriminelle forhold, blant annet oppbevaring og bruk av narkotika, kjøring uten førerkort og tyveri av kontorutstyr fra lokalene til Coop Obs Norge i Sandbrekkevegen.

- Angret på GBL-kjøp

Her ble han overrasket av en vekter og tatt av politiet.35-åringen innrømmet også at han hadde innført en liter GBL fra en selger i Nederland.

— Jeg sendte en epost og bestilte det da jeg var ruset, men angret og forsøkte å avbestille det, sa han i retten.

Dom i saken faller senere. Den fornøyde gitareieren var innkalt som vitne i rettssaken, men slapp å forklare seg.

-Jeg synes egentlig bare synd på mannen. Men det er ikke så lurt å stjele instrumenter og selge dem videre. Det er mange musikere her ute, og vi følger nøye med på hva som er for salg,. Har vi mistanke om at tyvegods selges, melder vi fra, sier musikeren.