— En lastebil har veltet i rundkjøringen på Godvik. Det er en strøbil lastet med salt, sier Ronny Lentføhr, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Føreren skal ha blødd fra ansiktet, og ble tatt hånd om av ambulansepersonell på stedet. Han er nå kjørt til legevakten for sjekk

Det var ikke flere biler involvert i ulykken i retning Askøy, som ble meldt klokken 08.19. - Godt føre

  • Bilen hadde vært inne og byttet sjåfør, og skulle ut og salte. Den kom i rundkjøringen, og der skjer uhellet at bilen velter, sier Ole Kolltveit, daglig leder i Vitek.

Han vil ikke spekulere i hva som er årsaken til ulykken. Vegtrafikksentralen i Hordaland sier til bt.no at de ikke har fått meldinger om glatte veier i området.

— Det skal være godt føre i bergensområdet i dag, men det er fare for glatte partier, sier vaktoperatør Lene Westrheim.

Ifølge politiet, går trafikken forbi stedet langsomt, men greit. Det jobbes med å få fjernet lastebilen fra rundkjøringen, som nå er dekket av salt.

— De holder fortsatt på rydde, men biler kan passere forbi, sier operasjonsleder Lentføhr litt for klokken 11. Årets verste bulkedag

22. desember er statistisk sett den farligste dagen i året i trafikken, skriver NTB.

Mellom klokken 12 og 17 onsdag er det 15 prosent større risiko for kollisjoner enn andre dager i året, ifølge DnB NOR Skadeforsikring.

Seks av ti ulykker i juleinnspurten skjer i byene. De hyppigste ulykkesårsakene er rygging og påkjørsel bakfra.