Even Endresen (38) var på vei hjem fra jobb torsdag ettermiddag, da han ble vitne til en nesten-kollisjon ved Thunesflaten i Ytrebygda i Bergen.

— Bilisten foran var tydeligvis veldig utålmodig. Jeg tror kanskje han ikke oppfattet at det var 30-sone engang, for han ga virkelig gass, sier han.

Filmet med dashkamera

Endresen fanget hendelsen med et kamera som står fastmontert på dashbordet i bilen hans.

Opptaket fra torsdagens kjøretur viser hvordan en mørk Volvo legger seg ut i venstre kjørefelt for å komme forbi scooteren foran.

Akkurat idet Volvoen har lagt seg ut, dukker det opp en bil på vei i motsatt retning.

- Ren idioti

Føreren av den andre bilen, en Mazda, bremset kraftig opp, og unngikk trolig dermed en front mot front-kollisjon.

— Ren idioti, spør du meg. Han sparte kanskje fem sekunder på den forbikjørings-manøveren der. Jeg mener det er hårreisende å sette andre menneskers helse i fare fordi man er utålmodig, sier Endresen.

- Uansvarlig

Operasjonsleder Terje Magnussen i Hordaland politidistrikt sier seg enig i Endresens beskrivelser etter å ha sett videoen.

— Det der er skikkelig skummelt. Bilen som kommer imot må nærmest stanse helt opp for å unngå kollisjon. Jeg mener det er uansvarlig kjøring, sier Magnussen.

- Hadde mistet lappen

Bilføreren ville trolig blitt fotgjenger på stedet dersom politiet hadde fått med seg hendelsen, ifølge operasjonslederen.

— Han krysser en dobbel sperrelinje, og har ingen oversikt over hva som kommer når han legger seg over i feil kjørefelt. Det kunne like gjerne ha vært en motorsyklist eller mopedist som kom imot. Slik jeg ser det, er vi godt innenfor det lovgiver definerer som graverende og farlig kjøring. Det hadde nok blitt et førerkortbeslag her, sier Magnussen.

Even Endresen kjører den aktuelle strekningen stort sett hver eneste dag, og har aldri vært vitne til lignende.

— Det var en hasardiøs forbikjøring, og etter hendelsen kjørte vedkommende bare videre. Jeg ble litt rystet, rett og slett, sier han.