Ved 13-tiden søndag var deler av Rasmus Meyers alle ved Smålungeren sperret av på fire steder. Flere politifolk var på stedet. En politimann gikk fra Bystasjonen mot Festplassen.

— Vi undersøker overvåkingskamera i området og har sperret av, sier Frode Kolltveit, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

- Har dette arbeidet noen tilknytning til den såkalte Monika-saken?

— Ja, bekrefter Kolltveit, som understreker at det ikke er noen dramatikk.

Monika bodde med sin mor Kristina Sviglinskaja i Sund på Sotra. 14. november 2011 fant moren henne død. Politiet startet etterforskning, men henla saken i august 2012. De konkluderte med at 8-åringen hadde tatt sitt eget liv.

- Gikk langs Smålungeren

Monikas mor aksepterte ikke henleggelsen og var svært kritisk til politiets arbeid. Det samme var hennes bistandsadvokat Stig Nilsen. En etterforsker varslet ledelsen i Hordaland politidistrikt. Han vært svært kritisk til arbeidet som var gjort. Saken ble så gjennopptatt i sommer.

I høst ble en 32 år gammel mann pågrepet og siktet for drapet på jenten. Politiet opplyste at de hadde fått en delvis DNA-treff på mannen som kunne knytte ham til åstedet.

Dagen etter at Monika ble funnet død, var mannen i avhør. Han hadde vært samboer med Monikas mor tidligere. Han forklarte at han tok bussen fra Fana til Bergen Storsenter den aktuelle dagen. Deretter gikk han gjennom Rasmus Meyers alle langs Smålungeren mot Western Unions bank i Olav Kyrres gate.

Kamera sentralt

Politiet gjennomgikk kameraer langs ruten, men fant ikke mannen, til tross for at han hadde forklart at han gikk der. Dette ble han ikke konfrontert med i videre avhør. Dette var en av tingene som etterforskeren som varslet politiledelsen reagerte på.

Søndag ville ikke politifolkene på stedet si hva de holdt på med. En mulighet kan være at de ser om det er mulig å gå langs Smålungeren uten å bli fanget opp av kamera.