25-åringen var sammen med en 44 år gammel landsmann da han ble tatt av dansk politi på Kastrup for rundt to uker siden. De var på vei videre med fly til Paris, men kom aldri så langt. Begge hadde tyvegods i bagasjen. Noe av dette stammer fra flere innbrudd i Bergen.

Mennene nekter for at de har vært i byen og begått innbrudd eller tyveri. 25-åringen ba om å bli løslatt. Han forklarer at han skal gifte seg og har brukt 10.000 euro på bryllupet som skal stå i Moldova om kort tid.

Festen må nok avlyses, ettersom han nå må sitte varetektsfengslet.

Gull og 3000 euro

De to hadde klokker, smykker og gull, i tillegg til smarttelefoner, lesebrett og datamaskiner i bagasjen. I tillegg hadde de 3000 euro i kontanter.

— Deler av beslaget stammer fra innbrudd i vårt distrikt. Det er gjenkjent av flere som har meldt varene stjålet, sier Elisabeth Ryen, politiadvokat ved Bergen Sør politistasjon.

Den siste tiden har det vært flere boliginnbrudd i Fana, men Ryen ønsker ikke å si hvor tyvegodset konkret stammer fra.

Nekter for tyveri

Steinar Yndestad representerer brudgommen. Han ba om at hans klient ble løslatt, men det tok ikke retten hensyn til.

— Han aksepterte fengslingen og anker ikke, sier Yndestad.

Jostein Alvheim forsvarer den andre.

— De nekter for at de har stjålet noe i Bergen. Min klient forteller at de kjøpte gullet hos sigøynere i Oslo og handlet i god tro. De forklarer at sigøynere er kjent for å selge gull over hele verden. De tok tog til København, der de ble pågrepet, sier Jostein Alvheim, forsvarer for eldstemann, som er sjåfør.

Mye politiarbeid

Denne forklaringen tror ikke retten. Mennene har forklart at de kjørte til Norge fra Paris i midten av august for å arbeide. Så forlot de landet etter kort tid uten å ha jobbet, før de ble tatt med tyvegodset i København. Heller ikke dette tror retten på..

Av fengslingskjennelsen går det frem at saken er tidlig i etterforskningen og at det gjenstår mye arbeid for politiet.

De to ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.