Den 28 år gamle afghaneren er siktet for knivdrapet på Paradis i Bergen tirsdag.

Han hadde mindre skader da han ble pågrepet, men har vært i stand til å forklare seg for politiet.

— Han ble fremstilt på legevakten etter pågripelsen. Jeg kan ikke kommentere hva slags skader han er påført. Men han har forklart seg greit i avhør, sier politiinspektør Sidsel Isachsen i Hordaland politidistrikt.

Onsdag ettermiddag skal 28-åringen i et nytt avhør. Isachsen vil ikke si noe om hva han eller noen av de 13 vitnene har forklart om hendelsesforløpet.

— Vi har ikke spurt ham formelt ennå om han erkjenner straffskyld, sier hun.

- Han er preget

Onsdag ettermiddag i 14-tiden stilte den drapssiktedeafghaneren (28) til nytt avhør ved Bergen sør politistasjon i Fana.

«PREGET»: - Min klient er preget av situasjonen, sier den drapssiktede 28-åringens forsvarer, Gisle Didriksen. Her på vei til nye avhør hos Fana-politiet onsdag ettermiddag.
Per Lindberg

Utenfor traff bt.no 28-åringens forsvarer, GisleDidriksen.— Min klient er preget av situasjonen, sier han.

28-åringen har ikke erkjent straffskyld. I det første,innledende avhøret tirsdag kveld forklarte han at knivstikkingen skjedde inødverge.

Kranglet om religion

Politiinspektør Sidsel Isachsen vil ikke kommentere opplysningene om at 28-åringen ble angrepet fordi han har konvertert fra islam.

I fjor ble den kristne afghaneren skåldet med varmt vann etter en krangel om religion.

Også denne gangen skal bakgrunnen ha vært en religiøs konflikt.

— Jeg fikk en telefon fra en av afghanerne på mottaket. Han fortalte at han og én av de andre afghanerne ble angrepet av en somalier med kniv, sier Issa Hammer, som kjenner 28-åringen fra det kristne miljøet.

Ifølge Isachsen er det ingen av vitnene de har snakket med som har sett selve knivstikkingen. Hun sier også at det bare skal ha vært to personer involvert, ikke tre som tidligere meldt.

Politiet regner med å kunne offentliggjøre offerets identitet onsdag ettermiddag. Den siktede 28-åringen blir trolig fremstilt for varetektsfengsling torsdag. Han søkte asyl i Norge i mai 2009, og har fått endelig avslag. Ifølge Isachsen er det opprettet en utvisningssak, som han har klaget på.

- Levde i frykt

28-åringen skal ha følt seg truet på asylmottakene fordi han har forlatt islam og blitt kristen.

— Han har nevnt mange ganger for meg at han har blitt truet. Han var redd etter det som skjedde på asylmottaket i Rogaland, sier Tor Øyvind Sandaker, regionleder i organisasjonen Kristent Interkulturelt Arbeid.

I januar i år flyttet mannen til Bergen og asylmottaket på Paradis. Der bodde han med to andre kristne afghanere.

— Han levde i frykt. Det er grunnen til at han ikke har vist ansiktet sitt på bilder når avisene har skrevet om saken. Han fryktet nye angrep, sier Sandaker.

28-åringen deltok på møter i Credokirken. Pastor Per Ove Berg sier mange konvertitter er utrygge.

— De får henvendelser på gaten fra personer som offensivt utfordrer dem på hvorfor de har sviktet islam. Mange holder skjult at de har konvertert, sier Berg.

SKÅLDET: Den kristne afghaneren som er siktet for drapet, ble i fjor skåldet med varmt vann etter en krangel om religion. Han hevder at han har levd i frykt etter at han konverterte fra islam til kristendommen.