Mandag 31. oktober er det Haloween. Og skal du fylle opp skapene med smågodt, trenger du ikke tømme lommeboken.

Bt.no har foretatt en uhøytidlig prissammenligning. Vi har innhentet priser fra de største matvarekjedene i Bergen. De største kjedene opererer med samme pris på smågodtet i alle butikkene sine, men vi ringte to butikker i hver kjede for å forsikre oss om at prisen stemte.

Store forskjeller

Vi har ikke tatt høyde for kvalitet og smak. Det billigste smågodtet, 6 kroner per hekto, finner du på Europris. Det dyreste smågodt er på Safari og koster 16,90 kroner.

Pris per hekto:

Rimi: 8,90 kroner

Europris: 5,99 Kroner

Bunnpris: 11,90 Kroner

Ica: 12,90 Kroner

Safari: 16,90 kroner

Kiwi: 11,90 Kroner

Rema 1000: 12,90 Kroner

— Alle vil ha

7-Eleven har i to uker hatt et Haloween-tilbud på 10 kroner pr hekto for smågodt.

7-Eleven på Engen er den 7-Eleven i landet som selger mest smågodt.

— Det kommer veldig mange folk til oss. Jeg må nesten legge på, det er så mange folk i kø, sier Elvira Persson ved 7 eleven Engen.

Et par minutter senere snakker vi med henne igjen.

Skulle kundene ha smågodt?

-Ja, alle sammen, svarer Persson

— Folk kjøper ekstra mye smågodt når det er så billig. Jeg gleder meg nesten til det blir vanlig pris igjen, sier Persson.

- Butikkene merker trøkket

Flere butikker melder om økt smågodtsal, melder Stavanger Aftenblad.

— Vi merker det godt. Hvis vi ikke er forut for vår tid og planlegger, er hyllene skåltomme, sier Trygve Tvedt, butikksjef ved Rema 1000 Dusavik. I butikken hans selger de mellom 30 og 40 kilo smågodt en vanlig lørdag, mot 60 kilo på Halloween i fjor, sier Lill-Iren Langvik, butikksjef ved Coop Mega Forus.

Også på hennes butikk tredobles snopsalget før Halloween. En vanlig uke selges 50 kilo, mot 152 kilo Halloween-uka i fjor. Til nå denne uka, har de solgt 107 kilo smågodt.

— Vi har tatt inn litt ekstra, og vi solgte mye smågodt og slikkepinner i fjor, sier Kadriye Demirbas, butikksjef ved Kiwi Magasin Blå.

Tannpleier skeptisk

De som passer på barns tenner, er ikke særlig fornøyd med snopefokuset.

— I det store og det hele får barn for mye sukker i seg. Hadde de bare hatt Halloween som godtedag, hadde det vært greit. Men den kommer i tillegg til andre dager, sier Janne Schanche, tannpleier ved Hundvåg Tannklinikk.

Synes du det blir for mye snop under Halloween?