Studentersamfunnets partidebatt ble torsdag avholdt i samarbeid med Bergen Næringsråd. Mens Høyre suverent stakk av med seieren, var det kun en eneste person blant de nesten 300 i salen som valgte å gi sin stemme til Frp.

Frp med dårlig image

Morten Myksvoll fra Frp mener partiet har en god studentpolitikk, men at den er dårlig kommunisert og at Frp sliter med dårlig image blant studentene.

Høyre ble kveldens klare debattvinnere med 60 prosent av salens stemmer. Partiet vil likevel ikke garantere for at de kommer til å jobbe for studentene, men påpeker at det er andre grupper som trenger partiets støtte mer.

— Det at vi vil prioritere andre grupper tror jeg studentene har forståelse for, sier Peter Christian Frølich (H). I følge ham er det Høyres ideologiske grunnlag som sikret dem torsdagens seier.

— Mer frihet og liberalisering er tanker som slår godt an, mener Frølich.

Rusomsorg

Et annet tema på debattens saksliste var rusomsorgen i Bergen. Særlig Venstres representant, Erlend Horn, viste sitt engasjement for endringer i byens ruspolitikk.

— Vi må ha en helhetlig tankegang. Bergen er på topp i antall overdosedødsfall per innbygger i Europa. Det viktigste vi kan gjøre i rusomsorgen er å se på enkeltmennesket, og gi hjelpen personen trenger. Vi må lære av andre byer som har klart å gjøre noe med problemet. Ideologi til side, fakta og forskning i forsete, sa Horn under debatten.

Kritiserte byrådet

Aps representant, Linn Katrin Pilskog, viste tydelig misnøye mot det sittende byrådet, og kritiserte dem for det hun kaller manglende satsing på kollektivbudet og trafikkreduserende tiltak. Samtidig strakk hun ut en hånd til Venstre

— Venstre trenger ikke selge sjelen sin til Høyre, vi er åpne for samarbeid, inviterte Pilskog.

Arbeiderpartiet ble nest største parti i avstemningen, men fikk under en tredjedel av Høyres stemmer.

Resultatet fra avstemningen:

Rødt: 1 prosent

SV: 2 prosent

AP: 18,6 prosent

V: 13,5 prosent

Krf: 4,4 prosent

H: 59,7 prosent

Frp: 0,3 prosent