— Det var en veldig spesiell opplevelse. Måken jaktet på havørnen i nærmere fem minutter, forteller Liv-Randi Lind.

Den ivrige fotografen var ute på fisketur og satt i båten, da det unike motivet dukket opp i Korsfjorden utenfor Skorpo i Os.

Etter å ha kastet en pale over bord, dukket havørnen opp og sirklet over det den trodde skulle bli et lettvint måltid. Det skulle derimot vise seg å bli noe ganske annet.

Kjempet for livet

En måke var nemlig forberedt på å slåss for maten i Korsfjorden. Men angrepet ble ingen lett kamp for den modige og langt mindre fuglen. Kampen kunne fort endt blodig, ifølge Lind.

KNOCK OUT: Havørnen fikk seg en skikkelig overraskelse, da måken dukket opp. Her kjemper de to fuglene på liv og død.
Liv-Randi Lind

Og måken var trolig ikke klar over hvilke krefter den kastet seg i kamp med, høyt oppe i luften.— Den fikk seg nok en skikkelig støkk, da ørnen lynraskt vrei seg rundt og strakk ut en sylkvass klo mot forfølgeren. Ørnekloen var faktisk i kontakt med halefjærene til måken, før den med et nødskrik kom seg unna, forteller fotografen.

Raskt ute med kameraet

Hun har også tidligere sett måker plage ørn. Men at de går til angrep på denne måten, har hun aldri opplevd tidligere.

— Hadde jeg ikke fotografert det, så hadde jeg nok ikke sett helt hva som foregikk heller. Selve kampen skjedde utrolig raskt, sier Lind.

Havørnen, som kan veie over seks kilo og ha et vingespenn på nesten 2,5 meter, måtte bokstavelig talt kjempe med både nebb og klør for å komme seg unna den innpåslitne måken.

Fikk til slutt sitt måltid

Og selv om måken nok må sies å ha gått seirende ut av kampen mot sin flyvende motstander, fikk havørnen til slutt sitt etterlengtede måltid.

Fotografen satt på sin side igjen med unike bilder, og lot seg imponere av den akrobatiske manøveren til den store rovfuglen.— Uten den innpåslitne måken på slep, gikk den ned og hentet fiskemåltidet og seilte så avsted på majestetiske vinger. Som naturfotograf med mange ørnebilder i arkivet var denne hendelsen noe nytt, sier Lind.