Solen gløtter forsiktig frem mellom skyene i det de nygiftekommer ut dørene i Os kirke. Det er to litt lettet, men veldig lykkelige, fjessom stiller opp for fotografering på kirketrappene.

— Det var litt klumper i halsen som ikke gikk vekkunder seremonien, sier Torger

— Ja, jeg så du hadde tårer i øynene et øyeblikk,sier Henriette.

Fridde i BT

På skuddårsdagen 29. februar i år fridde Henriette til sinkjære Torger gjennom BT, fordi hun mente hun hadde funnet mannen i sitt liv.

Før frieriet fortalte hun at hun lenge hadde snakket om ågifte seg. Hun hadde vist ham ringer, men han gikk aldri ned på kne.

— Derfor tar jeg saken i egne hender og spør ham selv, fortalte Henriette bestemt.

FRIDDE i AVISEN: Henriette Rytter Johansen fridde på skuddårsdagen. - Jeg har funnet mannen i mitt liv, fortalte hun.

Torger, som var på jobb i Nordsjøen, fikk ikke avisen før om ettermiddagen. Mens han bladde gjennom sidene, ble han filmet av arbeidskameratene.

På videoen kan man se en målløs og stum Torger. Han er tydelig rørt og tørker en tåre. Etter ha summet seg litt, er ikke Torger i tvil om svaret.— Selvfølgelig svarer jeg ja. Henriette er sjarmerende, snill og tillitsfull. Hun er tvers igjennom god mot absolutt alt og alle. Hun er min drømmedame, fortalte han til BT.

Kjærlighet ved første blikk

Det begynte med blikkontakt en kveld på Aker Brygge. Lange blikk ble til en lang samtale. Og før Henriette skulle gå på toget til Strømmen samme kveld, kysset de hverandre.

— Det var vel kanskje kjærlighet ved første blikk. Jeg syntes i alle fall at han var utrolig sjarmerende, forteller Johansen.

Hun var på besøk hos slektninger. Torger Sundfjord hadde vært i Syden og var på vei hjem til Bergen. Det var tilfeldigheter som førte dem sammen.

Nå har de vært kjærester i snart to år, og bor sammen i Os.

- Nøye planlagt

— Han er god, snill og har et stort hjerte. Han er en fantastisk stefar, og er veldig omsorgsfull. Jeg vil vie resten av mitt liv til ham, sier Henriette.

At Henriette fridde akkurat på skuddårsdagen, var nøye planlagt. Hun er glad i tradisjoner, og beskriver seg selv som en romantiker.

— Da jeg oppdaget at han skulle jobbe, måtte jeg tenke ut en alternativ løsning. Jeg tror han ble ganske overrasket, forteller hun og ler.

Barna var med

Under vielsen var Henriettes to barn Viola (4) og Tobias (2)brudepike og brudesvenn.

— Viola og jeg har vært hos frisøren sammen imange timer, sier Henriette.

FIKK VÆRE MED: Under vielsen var Henriettes to barn Viola (4) og Tobias (2) brudepike og brudesvenn.
SEAN MELING MURRAY

Under vielsen ble du sunget en sang som Henriette haddeskrevet selv. Den het «Kjærligheten vår» og var akkompagnert avmelodien til Elton Johns «Can you feel the love tonight» fra filmenLøvenes Konge.

— Det var egentlig meningen at vi skulle skriveden sammen. Men Torgeir klarte bare å komme med opp med en setning, så da bledet til at jeg skrev den, sier Henriette.

Var nervøse

De nygifte innrømmer at de var litt nervøs før seremonienstartet.

— Men jeg er enda mer nervøs for å holde talensenere, sier Torgeir.

- Blir det bryllupsreise nå?

— Nei, det har vært litt vanskelig å finnebarnepass. Men kanskje det blir en liten tur til høsten, sier Torgeir.

De nygifte ble så kjørt til Os Eldresenter, der dagen skullefeieres med familie og venner.

frieri 3.pdf