— Jeg ble gjort oppmerksom på det av en kollega. Han kom inn på kontoret mitt i morges og sa at jeg måtte gå inn på Google og sjekke, sier avdelingsleder Arvid Heggestad i samferdselsetaten i Bergen kommune.

Google-bilen kjører forbi mens vakten slår til mot en feilparkert bil, og har knipset vakten mens han går mot bilen, mens han skriver ut boten og mens han sjekker parkeringsautomaten.

Du kan selv se noe spesielle bildeserien ved å gå til C. Sundsgate 53 i Google Street View og trykke deg frem og tilbake i gaten.

«Bare morsomt»

Heggestad kjente igjen parkeringsvakten, selv om vedkommende er grundig sladdet.

— Dette er bare morsomt. Jeg ser ikke noe problem med det, så lenge det ikke er et klart ansikt. Jeg er opptatt av at hvis parkeringsbetjentene skal stå frem i media, må de ville det selv, sier Heggestad til bt.no.

— Jeg har aldri hørt om noe liknende, men det er ikke veldig overraskende når Google stadig kjører gatelangs. Da er det naturlig at de møter på en betjent i arbeid, sier han.

Omstridt

Onsdag la Google ut nye bilder, som også gjør det mulig å se 360 graders bilder av gamle Bergen fra sofakroken.

Google Street View har vært et omstridt prosjekt. I fjor ble tjenesten lansert i Norge, etter at Google hadde kjørt rundt i landet med spesialbiler med kamera på taket.

Det førte til de merkeligste avissaker om jagende dykkere i full froskemannsmundur og solbadende damer.

Les også: Her er spøkefuglene

Både mennesker og bilskilt blir visket vekk, som i tilfellet med parkeringsvakten i Bergen.

— Street View handler ikke om folk, men hvordan ett sted ser ut. Alle kan dra og se disse gatene uansett, har Ed Parsons, Geospatial Technologist i Google, uttalt tidligere.

Han mener at «sladde»-systemet for ansiktet og skilter ikke er perfekt, men så godt som.

Har du tips om morsomme ting på Google Street View? Ring eller send MMS til 2211, eller skriv e-post

LETTKLEDD: Dette bildet ble tatt på Nordnes da Google fotograferte en sommerdag i 2009.
GOOGLE STREET VIEW
TOK OPP JAKTEN: Dette bildet gikk Norge rundt etter at Google hadde vært i Rugdeveien i Bergen i 2009. Det viste seg senere at bergenserne Børre Erstad og Paul Åge Olsen sto bak den helsprø dykkerjakten på bilen til Google Street View
GOOGLE STREET VIEW.