I morgenrushet mandag blir flere bilister på E 39 ved Shell Fidjane i Kristiansand vitne til at føreren av en VW Golf får juling av en annen bilist.

Vitner ser at føreren av en nyere Volvo knuser bilvinduet til golfen med knyttneven, åpner døren og sleper den andre bilføreren ut.

— Mannen som dro den andre ut av bilen, slo og sparket ham, forteller et vitne som rakk å ta en mobilvideo av deler av opptrinnet. Fædrelandsvennen har fått tilgang til videoen.

— Basketaket var raskt over. Deretter dro mannen den andre med seg inn i sin egen bil, og kjørte inn til siden, forteller vitnet, en 21 år gammel mann fra Mandal. Han lurte først på om føreren i Volvoen var sint fordi den andre hadde kjørt snarveien innom Shell for å snike i køen.

— Men jeg må innrømme det virket som en litt voldsom reaksjon, sier han.

Sperret veien

Flere vitner forteller samme historie til Fædrelandsvennen:

— Golfen kom kjørende i en veldig fart, og bråstoppet inn i køen. Deretter kom Volvoen like raskt etter. Mannen i Volvoen stormet ut, grauste vinduet, dro ham ut og holdt ham i strupetak, forteller et annet vitne, som sto fire billengder bak golfen.

Da føreren av golfen med makt var blitt dratt inn i Volvoen, ble golfen stående og sperre trafikken inn mot byen.

— Det ble jo stående kø til Søgne, sier vitnet, som forteller at en annen bilist i en VW Transporter gikk ut og flyttet golfen til side, så køen kunne løses opp.

- Anmelder hverandre

Forklaringen får vi til slutt av politiet.

— Vi ble oppringt av begge to, forteller operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt. Hendelsen er registrert klokken 08:41.

— Det ble meldt om en kollisjon med materielle skader, og det skal ha oppstått munnhuggeri mellom partene, forteller Steinsland.

- Vitner forteller om slåssing?

— Det er tildelt noen slag. Men dette er så uoversiktig at vi har tatt opp personalia, og så får vi avvente, sier Steinsland.

De to involverte er en mann i slutten av 20-årene og en mann i 40-årene, og den ene har bedt om å få bli tatt med til legevakt for sjekk.

— Disse to kommer med gjensidige beskyldninger om hvem som gjorde hva. Her har patruljen tatt opp personalia, og begge to vil anmelde hverandre, sier Steinsland. Det er også skader på bilene etter et sammenstøt.