Anniken Huitfeldt er i Bergen i forbindelse med lørdagens årsmøte til Arbeiderpartiet lokalt. Før hun dro dit, besøkte hun Håkonshallen som er 750 år i 2011.

— Regjeringen bevilger 750.000 kroner til jubileet. 1000 kroner for hvert år, forteller Huitfeldt til bt.no.

Hun fikk en kort gjennomvisning i det historiske bygget og lot seg imponere.

— Jeg har vært her før, men dette er første gang som kulturminister, forteller hun.

Trekk fra noen nuller Per Øyvind Riise er direktør ved Bymuseet i Bergen og medlem av jubileumskomiteen. Sammen med Anne Ågotnes, Håkonshallens inspektør, tok han mot Huitfeldt og hennes statssekretær Lubna Jaffery.

Tonen var god. Riise gleder seg over pengene som nå gis til jubileumskomiteen. Han var ikke snauere enn at han sa «tusen takk for de 750 millionene».

Da påpekte Huitfeldt at han måtte trekke fra noen nuller.

— Men dere hadde vel klart å bruke pengene, la hun muntert til.

— Ikke noe problem, svarte museumsdirektøren med glimt i øyet.

Ønsker «vanlige» folk velkommen I tillgg til pengene fra staten, har Bergen kommune og Hordaland fylke gitt uttrykk for at de bevilger tilsvarende sum. Det betyr at jubileumskomiteen får 2.250.000 kroner.

Riise forteller at komiteen ønsker å skape liv og aktivitet i Håkonshallen dette jubileumsåret. Og hallen skal bokstavelig talt settes i nytt lys.

— Det blir en ny lyssetting utvendig. Den blir praktfull, lover Riise.

Jubileumskomiteen diskuterer også andre fremstøt. Et av dem kan være å invitere «vanlige» folk på mottakelse, men dette er ikke endelig bestemt.

— Vi satser bredt på ulike aktiviteter for publikum, blant annet ved skolebesøk. Dessuten blir det faglig middelalderseminar i samarbeid med Universitetet i Bergen, for å nevne noe. Når programmet endelig er klart, blir dette bredt presentert, forteller Riise.