Det var 12. februar i fjor at et par vekket oppsikt på det luksuriøse hotellet Solstrand Hotel & Bad i Os kommune. De ansatte hadde mistanke om at kvinnen og mannen røykte hasj på rommet.

Holdt under oppsikt

Da politiet kom til stedet, hadde de ansatte funnet et pilleglass med det man antok var marihuana.

— Vi holdt det for sannsynlig at ikke alt stemte og kontaktet politiet, sier hotelldirektør Børrea Schau-Larsen.

På rommet fant politiet 64,55 gram hasj. Rommet ble holdt under oppsikt, og utpå kvelden kom paret tilbake til rommet.

På dem ble det funnet 10 gram amfetamin. Kvinnen i 20-årene sa at stoffet var hennes. Politiet pågrep dem og forlot stedet.

De burde nok ha sjekket hotellrommet til paret bedre før de kjørte de pågrepne til arresten.

Amfetamin i sengen

Dagen etter gikk nemlig renholderne i gang med å rydde på rommet, mens gjestene satt i politiarresten. Under den ene overmadrassen i en av hotellsengene, fant de ansatte en pose med pulver. På ny varslet de politiet.

— Det var flere personer som måtte tas hånd om under pågripelsen, noe som bidro til at narkotikaen ikke ble funnet av oss. Ofte har vi med hund når vi aksjonerer. Det hadde vi ikke denne gangen. Sånt kan skje, men vi er glade for at narkotikaen ble funnet. De ansatte ved det aktuelle hotellet gjorde jobben sin, sier politijurist Trygve Ritland.

Stoffet som ble funnet under madrassen viste seg å være 267,5 gram amfetamin, med en styrkegrad på ti prosent. Kvinnen sa i retten at også dette stoffet var hennes.

— Narkotika er overalt, men det er sjelden vi opplever slike hendelser, sier Schau-Larsen.

Trodde ikke på henne

Da kvinnen i 20-årene nylig møtte i Nordhordland tingrett, ble hun dømt til 14 måneder fengsel.

Hun gikk bort fra sine tidligere forklaringer og sa det var mannen, som hun hadde vært med på Solstrand, som eide stoffet. Retten trodde ikke på henne.

Retten trodde imidlertid ikke på henne og dømte henne for flere brudd på narkotikalovgivningen.

Hasj i fengselet

Hun ble blant annet dømt for erverv av 300 gram amfetamin, ettersom retten mente hun hadde hatt mer amfetamin enn det som var beslaglagt, og at noe av stoffet var solgt.

— Jeg har ikke lest dommen og kan derfor ikke kommentere den, sier Carl-Christian Grythe Hoff. Han er kvinnens forsvarer.

Kvinnen er også dømt for å ha røykt hasj i Bergen fengsel, mens hun satt der i varetekt.