44-åringen falt cirka 50 meter utfor en skrent på Sveindalsnuten, øst for Hamlagrøvatnet (se rød markør på kartet til høyre).

Ulykken ble meldt ved 11.20-tiden langfredag.

Ved 13-tiden fredag landet Sea King-helikopteret på luftambulansens base ved Store Lungegårdsvann i Bergen.

— Han skal til Haukeland sykehus. Han var bevisst, men hadde en del skader. Det nøyaktige skadeomfanget vet jeg ikke, sa operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt.

Litt senere ble mannen betegnet som alvorlig skadet i en pressemelding fra sykehuset.

Sea King satt inn

Nødetatene rykket fredag formiddag ut til Hamlagrø ved Voss i Hordaland. Folk som var sammen med den skadete på Sveindalsnuten, meldte fra.

Litt før klokken 13 fikk BT opplyst at Sea King-redningshelikopter fra Florø var kommet til Hamlagrø for å heise den skadde opp. Da var allerede Luftambulansens helikopter på plass.

— Siden Sea King-en var på vei, ventet vi til den var på plass. Men dette hadde vi fikset fint selv også, forteller Luftambulansens pilot, Bjarte Ellingsen.

På et samlingssted for redningsmannskap ved Hodnaberg, i nærheten av kraftstasjonen, fikk BT opplyst at lege fra luftambulansen var og så til mannen - og da kunne konstatere at det så ut til å gå bra med ham.

Området der mannen falt beskrives som «noe rasfarlig». Hamlagrø er et fjellområde i området mellom Voss og Dale.

Plan B

Redningspersonellet på Hodnaberg besto blant annet av lege og mannskaper fra Øystese Røde Kors - utstyrt med to snøscootere. De sto klare til å gå inn hvis det ikke lyktes å hente mannen ut med redningshelikopteret. Det ble også satt inn en alpin redningsgruppe.

— Vi rykker ut herfra hvis det ikke lar seg gjøre å heise mannen ut, sa vakthavende brannbefal i Voss brannvern, Oddvar Kvalnes, til BT.

Men nå er altså mannen fraktet i sikkerhet og tatt hånd om på Haukeland universitetssykehus.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

LUFTAMBULANSEN: Helikopteret rykket ut fra Bergen.
BJARTE ELLINGSEN, LUFTAMBULANSEN
STORUTRYKNING: Redningspersonell samlet seg også på Hodnaberg i nærheten av Sveinsdalsnuten, blant annet med lege og mannskaper fra Øystese Røde Kors. Det ble også satt inn en alpin redningsgruppe.
ARNE HOFSETH