Forslaget «Helleren» ble enstemmig valgt av juryen.

«Helleren» er samlet i én bygningskropp. Svømmehallen er plassert mot vest i retning brannstasjonen, mens skolen er samlet i fire etasjer og er plassert i øst.

Byggestart 2009

Byggestart blir 2.februar 2009,og etter planen skal skolen tas i bruk i august 2011 og svømmeanlegget i desember 2011. Prosjektkostnadene er beregnet til å bli 812 millioner kroner.

— Dette er et av de største byggeprosjektene i Bergen på mange år, både med tanke på størrelse og kostnader, sier idrettsbyråd Henning Warloe.

Han er glad for at svømmemiljøet endelig får bedre fasiliteter.

— Det har vært mange brutte løfter og frustrasjon underveis i prosessen, som vel har vart i tyve år. Svømmerne kan trøste seg med at brannvesenet måtte vente i 90 år på ny brannstasjon, sa Warloe på dagens pressekonferanse på Fylkeshuset.

Dansk arkitektfirma

Seks forslag har vært med i konkurransen, hvorav de to forslagene «Helleren» og «Sydvest» gikk videre til finalen. Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune har den siste tiden forhandlet med de to finalistene.

Det er det danske arkitektfirmaet KHR, i samarbeid med EKJ Ingeniører som står bak forslaget.

En jury på åtte personer har siden 31. oktober vurdert de seks forslagene som har kommet inn.

Hva synes du om vinneren? Si din mening her.

«HELLEREN»: Skolen og svømmehallen er samlet i ett bygg. Det danske arkitektfirmaet KHR står bak prosjektet sammen med EKJ Ingeniører.
STOR STEINFLATE: Formen på bygget er skrå stigende med en stor steinflate som beskytter.
INNE: Montasje inne fra bygget.
«SYDVEST»: Skolen er plassert i sørvest og svømmeanlegget i nordøst, med et fellesareal mellom. Stein Halvorsen står bak forslaget, som måtte seg seg slått av «Helleren».