Hver dag tar Bergens-Expressen turistene med på en rundtur i sentrum. Det lille bytoget starter fra Bryggen og kjører opp i Fjellveien for å vise turistene utsikten over byen vår.

— Jeg kaller det bare regnskogen i Bergen. Det er veldig tilgrodd. Det er trist, for vi har jo egentlig en veldig fin by å vise frem, sier sjåfør Trond Hartviksen. Han har kjørt Bergens-Expressen siden 1989.

Bergens-Expressen reklamerer med turen til Fjellveien «...hvor man har en fantastisk utsikt over hele Bergen Sentrum og havnen».

— Det er noen turister som blir skuffet. Enkelte steder er det også så tilgrodd at ledningene mellom telefonstolpene henger fast i buskaset. Den dagen det blåser kraftig og noen trær faller ned her, så kommer det til å rive med seg telefon- og strømledninger også, sier Hartviksen.

Skal fjerne buskaset

Ifølge Grønn Etat er det ikke noe mål at det skal være utsikt langs hele veien.

— Det har knapt vært bedre utsikt fra Fjellveien de siste ti årene enn det er i år. I vinter hogget vi ned mye der oppe i samarbeid med beboerne. Nå finnes det en del utsiktspunkter der. Vi har også et godt samarbeid med Bergens-Expressen, sier skogforvalter Harald Bratseth i Grønn Etat.

— Men det er ikke noe mål at det skal være utsikt fra A til Å i Fjellveien. Det finnes for eksempel en flott bøkebestand ved Forskjønnelsen. Den vil vi ikke hogge ned. Men vi jobber kontinuerlig med å kutte ned buskas. Vi skal gjøre mer oppe i Fjellveien, men det er kostnadskrevende arbeid, sier Bratseth.

<b>-TRIST:</b> Sjåfør for Bergens-Expressen, Trond Hartviksen, synes det er trist at det er blitt så tilgrodd i Fjellveien. - Jeg kaller det bare regnskogen i Bergen, sier han.
ANE BØRHAUG
<b>PÅ TUR:</b> Aline Malot var på tur med Bergens-Expressen i dag. - Vi var på Fløyen i går, så vi har sett utsikten derfra. Men her var det mye trær, sier hun.
ANE BØRHAUG
<b>TILGRODD:</b> Det er svært mye buskas langs Fjellveien som ødelegger for utsikten.
ANE BØRHAUG